Dva gola protiv velikog Bayerna - Ermedin Demirović igra fudbal života!
Ermedin Demirović je protiv Bayerna postigao 9. gol u sezoni u Bundesligi.

Novi pogoci bh. napadača

Dva gola protiv velikog Bayerna - Ermedin Demirović igra fudbal života!

Eldar Ganibegović

U terminu od 15:30 sati pratili smo pet utakmica 19. kola Bundeslige. Najzanimljivija nama igrana je u Augsburgu gdje je Ermedin Demirović postigao nova dva pogotka i to protiv Bayerna.

Minhenski Bayern slavio je pobjedu protiv Augsburga. Rezultat je bio 2:3.

Domaći tim trese mrežu u 12. minuti. Pogodio je Rexhbecaj, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Deset minuta kasnije Bayern preko Pavlovića dolazi do vodstva koje je u nadoknadi prvog poluvremena duplirao Davies.

Na samom otvaranju drugog dijela, tačnije u 52. minuti, nadu domaćina vraća Demirović. Mbabu je centrirao, a bh. napadač sjajno pogađa glavom.

Oglasi

na 1:3 povisio je u 58. minuti Harry Kane. Mogao je Augsburg nešto i napraviti, no u 88. minuti rezervista Michel promašuje penal.

U nadoknadi je dosuđen novi penal za Augsburg i izborio ga je Ermedin Demirović. Ovoga puta upravo on uzima loptu i pogađa za konačnih 2:3, no vremena za nešto više nije bilo. 

[twitter]https://twitter.com/recap_football_/status/1751281038096249056[/twitter]

Rezultatom 5:2 Stuttgart je razbio RB Leipzig. Nakon prvog dijela bilo je 2:1. Za domaće su pogađali Millot i Undav, a za goste Šeško.

Leweling je povisio na 3:1 u 48. minuti, Openada vraća nadu gostima u 55., no onda je Undav s još dva gola kompletirao hat-trick i riješio priču u ovoj utakmici.

Oglasi

Hoffenheim i Hedenheim igrali su 1:1. Dinkci je doveo goste u vodstvo u 29. minuti, da bi u nadoknadi prvog dijela s 11 metara konačan rezultat postavio Kramarić.

Domaći trijumf protiv Freibruga od 3:1 slavio je Werder. Ducksch, Njinmah i Malatini su pogađali za tim iz Bremena, a Grifo za goste.

Uskoro završava i utakmica Wolfbusrga i Kolna. Trenutni rezultat na semaforu je 1:1.

Ovome dodajmo da ćemo danas pratiti još jednu utakmicu. Bayer Leverkusen od 18.30 dočekuje Borussiju Monchengladbach.

Što se Ermedina Demirovića tiče, bh. napadač i kapiten Augbusrga je danas postigao svoj deveti i deseti gol u sezoni Bundeslige. Ima i pet asistencija i tako je jedan od najefikasnijih igrača u ligi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba svakako spomenuti i to da je ranije ove sezone osim Bayernu postigao gol protiv Borussije Dortmund i to jako lijep.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jaooooo ljudi pa kako je ovaj bayern očajan , sramota ne viđena za fudbal ...svaka čast Augsburgu puno bolji , ali bez sreće . Većinu utakmice se bayern branio protiv jednog običnog Augsburga , kakva lekcija nogometa čeka bayerna 10. 02 u Leverkusen to će biti za plakanje ...Demirović ne seri mame ti tvoje kakva životna forma jadan ne zna Jel ga lopta udarila u glavu jbt bosnjo odmah diže k...c
1 3
BosanskaSvedska
Samo udri zidovski klub Demirovic!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi