Demirovića porede sa Džekom: Od ljeta bi mogao zaigrati za kultni klub
FOTO: EPA

Sjajna forma bh. napadača

Demirovića porede sa Džekom: Od ljeta bi mogao zaigrati za kultni klub

H. Zilić

Bh. fudbaler Ermedin Demirović sjajno igra ove sezone u Bundesligi.

U dresu Freiburga zabio je četiri gola, upisao sedam asistencija i dostigao vrijednost od deset miliona eura na tržištu, prema podacima transfermarkta.

Demirovića u Njemačkoj porede sa Edinom Džekom.

Predviđaju mu blistavu karijeru, a nije isključeno da na ljeto promijeni sredinu. Već se špekuliše sa mogućim novim klubovima. Neki mediji pišu u slučaju odlaska Haalnda iz Dortmunda, da bi Demirović bio jedna od mogućih zamjena. No, to su sve špekualcije i treba sačekati ljeto. Naš napadač sa Freiburgom ima ugovor do juna 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Karijeru je počeo u HSV-u, zatim igrao za RB Leipzig, Alaves, Scohaux, Almieru, St. Gallen, a u Bundesligi je eksplodirao sa 22 godine na leđima, slično kao i Džeko tokom svoje karijere u Wolfsburgu.

Za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine, Demirović je upisao 46 nastupa i postigao 15 golova, a još uvijek čeka debi u "A" reprezentaciji.

Top Komentari

Darkwood
Dzeko je u češkoj odradio dobar posao ali tek je u Wolsburgu explodirao. I miske je tu odigrao veliku ulogu jer ga je ovaj njegovim loptama gadao tacno u glavu a da ne govorim koliko puta je dzeku doveo samog pred golmana. Imali su tad super tim i sve se poklopilo. To je dzeko sa obadvije ruke zgrabio i dalje znamo sta je sve bilo. Ovaj mali je jako talentiran i malo mu fali da krene dzekinim stopama iako je to jako teško. Sretno mu pa kud pukne...
13 0
user1597153724
Mora zaigrat za reprezentaciju sad kad krenu kvalifikacije
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi