Umjesto golova i asistencija - klupa: Šta muči Ermedina Demirovića?

Na startu sezone

Umjesto golova i asistencija - klupa: Šta muči Ermedina Demirovića?

Admin Čaušević

Sezona u Njemačkoj za Ermedina Demirovića nije počela kako je 23-godišnji napadač očekivao. 

Prošle sezone Freiburg je u rijetkim situacijama mogao bez Demirovića, ali novu takmičarsku godinu više provodi na klupi nego u igri.

"Apsolutno je posvećen igri, ali ima nekoliko stvari na treningu koje mu ne idu dobro", rekao je trener Christina Streich uoči pobjede nad Borussijom Dortmund 2:1.

Baš kao u meču DFB Pokala te u prvom meču sezone protiv Arminije, Demirović je i protiv Žuto-crnih ušao s klupe.

Prošle sezone je zaigrao na 32 utakmice, a 19 puta je bio starter uz učinak od pet golova i 10 asistencija.

Uoči nove sezone Demirović je imao dobre šanse da bude starter, pogotovo nakon povrede drugog napadača Nilsa Petersena koji je propustio dobar dio priprema zbog povrede.

Oglasi

"Nije tolika gužva u napadu pa da kaćemo da imamo lude strojeve", kazao je Streich rekavši za Demirovića da je visok 185 cm, ali snažan momak.

Meuđutim, na startu sezone napad predvodi Lucas Holer koji je nekoliko centimetara niži od Demirovića, a uz to i potpuno drugačiji tip napadača. Ipak, trener je upravo njemu dao priliku prije bh. reprezentativca.

Uskoro će za utakmice konkurisati i Peteresen, pa će Demiroviću konkurencija biti još veća. Dobra stvar je ta što je Holer fleksibilan igrač pa može igrati na više pozicija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Demiroviću trebaju jedna ili dvije dobre akcije tokom utakmice, možda dobra završnica ili posljednji pas. Demi treba raditi i kada uđe treba da ima jednu ili dvije stvarno dobre akcije s loptom" završio je Streich.

Ianče, i prošle sezone Demirović je čekao do 9. kola da po prvi put postane starter. Na kraju je sezonu završio sa odličnim učinkom.

Top Komentari

Tas14
Sta je vama tek drugo kolo Bundeslige, bice golova… Ulazio je u 70’ minuti u ova dva kola da je dao gol to bu bilo cudo… Treba igrati u repki od prve minute
12 0
fudo.98
Muči ga Dževad hahhahaha
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti