Ermedin Demirović poslan na novu posudbu

Mladi reprezentativac BiH

Ermedin Demirović poslan na novu posudbu

Posljednjeg dana prijelaznog roka sredinu je promijenio i mladi reprezentativac BiH Ermedin Demirović.

Bilo je jasno da se Demirović neće pretjerano naigrati ukoliko ostane u španskom Alavesu, a svjestan toga bio je i ovaj mladi napadač, pa je u dogovoru s klubom odlučio da ode ponovo na posudbu.

Naredno Demirovićevo odredište bit će Švicarska, tačnije tamošnji prvoligaš St. Gallen u koji stiže na posudbu do kraja sezone, što je sinoć zvanično potvrdio i Alaves putem svoje stranice.

Jasno je kako će se Demirović u novoj sredini lakše izboriti za minutažu nego što bi bio slučaj u LaLigi, a sami detalji posudbe, odnosno hoće li St. Gallen moći da ga otkupi, nije u ovom momentu poznato.

Otkako je došao u Alaves, Demirović je prethodno slan na posudbe u Sochaux i Almeriju.

Kada je u pitanju St. Gallen, ovaj tim nakon uvodnih šest kola u švicarskoj Superligi zauzima petu poziciju sa sedam osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi