Jovović i Avdić srušili prvaka Katara

Sjajan meč i veliko iznenađenje

Jovović i Avdić srušili prvaka Katara

S. Mlaćo
U katarskom nogometnom prvenstvu je itekako zanimljivo.

Al Ahli iz Dohe u čijem stručnom štabu je i Ermin Avdić, nekadašnji video analitičar FK Sarajevo, savladao je dvostrukog uzastopnog šampiona te zemlje ekipu Al Sadda 2:1.

Al Sadd je do prošle godine sa klupe predvodio Xavi Hernandez koji je sada trener Barcelone, a i dalje je član ovog kluba Santi Cazorla, nekadašnji vezista Arsenala i Villareala.

Umaru je doveo domaće u vodstvo,  no gol je poništen, da bi gosti prvi poveli golom Afifa. Yansane je vratio stvari na početak, a zatim isti igrač u 71. minuti pogađa za potpuni preokret.

Al Sadd je bio apsolutni favorit u ovom meču i samo najveći optimisti u redovima domaćeg tima mnogli su vjerovati u bodove.

To se na kraju desilo, te stručni štab kojeg predvodi Crnogorac Nebojša Jovović je imao razloga zadovoljstvo.

Oglasi

Avdić obavlja ulogu video analitičara, a a sa Jovovićem je sarađivao vežć u Tunisu gdje su sa timom CS Sfaxien osvojili Kup te zemlje.

Avdić je radio i u FK Sarajevo, te FC Sheriif, a u svojoj karijeri već ima četiri trofeja.

Titulu prvaka je osvajao sa FK Sarajevo, ako i Kup naše zemlje, a prvak je bio i sa Sheriffom u Moldaviji. U Tunisu je kako smo već naveli osvojio Kup u sezoni 2018/19.

U Kataru je nogomet već odavno u ekspanziji, pokazalo je to i sjajno organizovano Svjetsko prvenstvo, a vrijednost klubova u Katar Stars ligi procjenjuje se na 136 miliona eura.

Al Ahli Doha trenutno je na šestom mjestu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi