Ermin Zec strijelac u porazu Gaziantepa

Bugojanac se vraća u formu

Ermin Zec strijelac u porazu Gaziantepa

E. Čaušević

Fudbaleri Gaziantepa danas su poraženi na gostovanju protiv Erzuruma (2:1) u okviru 30. kola turske Prve lige.

Erzurum je pobjedom uspio da ostane u utrci za mjesta koja na kraju sezone vode u najjači rang turskog fudbala. Igrači Gaziantepa su se nadali da bi se s tri boda mogli dodatno približiti lideru na tabeli, ali na kraju to nisu uspjeli.

Domaći su do prednosti stigli u 34. minuti kada je Karadeniz zatresao mrežu Gaziantepa. Isti igrač je početkom drugog dijela morao ranije pod tuš zbog crvenog kartona. Međutim, to nije poremetilo domaće koji su samo pet minuta nakon toga preko Mert Nobrea povisili na 2:0.

Trener Gaziantepa u 70. minuti utakmice na teren je odlučio ubaciti nekadašnjeg bh. reprezentativca Ermina Zeca. U samom finišu utakmice Zec je bio u centru pažnje kada je uspio da postigne gol i tako postavi konačnih 2:1.

U viši rang direktno idu dvije ekipe, dok će se četiri tima boriti kroz playoff za još jedno mjesto. Gaziantep je trenutno četvrti sa 50 bodova, dok je Erzurum na osmom mjestu sa sedam bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije