Ernesto Valverde ostaje trener Barcelone!
Dosta ljudi unutar katalonskog velikana nije zadovoljno poslom kojeg obavlja Valverde, ali on ipak ostaje na klupi (Foto. EPA)

Predsjednik Barcelone potvrdio

Ernesto Valverde ostaje trener Barcelone!

M. Šljivak

Ernesto Valverde ostat će trener Barcelone i naredne sezone.

To je za ESPN potvrdio prvi čovjek katalonskog tima Josep Maria Bartomeu, koji je očigledno veliki fan 55-godišnjeg stručnjaka.

Valverde je ove sezone imao šansu da osvoji tri trofeja. Na kraju je u vitrinama završio samo trofej La Lige, izgubljen je Kup Kralja od Valencije, a na nezapamćen način su ispustili finale Lige prvaka protiv Liverpoola.

Mnogi u Barceloni su mu željeli vidjeti leđa. Među njima je i veliki broj članova rukovodstva, ali ne i prvi čovjek Josep Maria Bartomeu.

On je za ESPN samo kratko potvrdio da Valverde i dalje ostaje na klupi katalonskog velikana i da klub ne traži njegovu zamjenu.

Tako ćemo ovog stručnjaka i naredne sezone gledati na klupi tima sa Nou Campa, gdje se nalazi od ljeta 2017. godine.

U dosadašnjoj karijeri na klupi prvaka Španije je osvojio dva trofeja prvaka, Kup Kralja, te španski Skuperkup.

Izostao je međutim dva puta uspjeh u Evropi. Oba puta je njegov tim ispustio tri gola prednosti u nokaut fazi takmičenja i mnogi smatraju da on nije pravi trener za Barcu.

Ipak, Valverde uživa veliku podršku Bartomeua i čini se kako promjene na klupi na kraju svega neće biti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa Barcelonom se nakon što se govorilo o otkazu za Valverdea povezivao Roberto Martinez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

luks-02
Za Valverdeja odlično za Barcelonu katastrofa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi