Bivši bh. reprezentativac će igrati u komšiluku: Zukanović pred iznenađujućim potpisom?

Dobio je ponudu

Bivši bh. reprezentativac će igrati u komšiluku: Zukanović pred iznenađujućim potpisom?

E. Čaušević

Bivši bh. reprezentativac Ervin Zukanović još uvijek je bez kluba nakon što je napustio turski Karagumruk.

Zukanović je prethodne dvije sezone proveo u Turskoj, ali je na kraju sezone ostao bez kluba nakon što nije dogovorio nastavak saradnje.

Iskusni 35-godišnji defanzivac odmara već neko vrijeme u Dubrovniku gdje je pokrenuo i manji biznis i očito je da uživa konačno u slobodnom vremenu koje može provesti s porodicom.

Međutim, mediji u Hrvatskoj objavili su jutros da bi Zukanović mogao veoma brzo da se vrati na teren i da karijeru nastavi upravo u HNL-u.

Sportske novosti objavile su jutros da se iskusni bivši bh. reprezentativac nalazi na meti Istre i da bi karijeru mogao nastaviti u Puli što bi sigurno bilo veliko iznenađenje.

Navodno, Istra je već kontaktirala Zukanovića i ponudila mu ugovor, te bi on u narednim danima trebao donijeti odluku da li će potpisati za ovaj klub. Zukanović će obaviti razgovor s čelnicima kluba i neće imati mnogo vremena za razmišljanje.

Sigurno je da bi Zukanović svojim iskustvom i kvalitetom itekako pomogao Istri, ali je jasno da bi mu trebalo nekoliko sedmica da se vrati u formu s obzirom da ovog ljeta nije prošao pripreme s klubom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zukanović je ponikao u dresu Željezničara, a u svojoj bogatoj karijeri igrao je još za Austriju Lustenau, Velež, Sulzberg, Uerdingen, Dender, Eupen, Kortrijk, Gent, Chievo, Sampdoriju, Romu, Atalantu, Genovu, Al-Ahli, SPAL i Karagumruk.

Ovaj 35-godišnjak je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao 38 utakmica.

Top Komentari

pitariistok
Kako je ovaj momak naplatio dobro svoj trud to je za knjige znaci...kao prosjecan (znaci ne vrhunski) igrac je igrao za klubove poput Rome,Sampdorije,Chieva,Atalante,Genta,Eupena...na kraju evo ovaj turski klub i sad ce otici u Istru gore gdje je najljepsi dio Hrvatske...ma jesi za Zelju igrao na pocetku karijere ali od mene imas respekt majke mi...unovcio svaki minut na terenu.
13 1
Panj od igraca.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi