Ervin Zukanović strijelac u trijumfu Genta

Jupiler liga Belgije

Ervin Zukanović strijelac u trijumfu Genta

Gent je bez većih problema ostvario novi trijumf nad domaćem terenu, ovog puta nad timom Leuvena rezultatom 2:0.

Nakon prvog poluvremena u kojemu su mreže mirovale Gent je u nastavku slomio otpor gostiju postigavši dva pogotka. Prvi je bio djelo Pedersena u 58. minutu, dok dvadeset minuta prije kraja trijumf potvrdio naš Ervin Zukanović.

Zukanović je u pobjedničkom timu na terenu proveo svih 90 minuta, jednako kao i Ljubušak Ante Puljić. Na drugoj strani Muhamed Subašić meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače. Gent je semi na tabeli sa 33 boda, dok je Leuven na 14. mjestu sa 22 boda.

Club Brugge je tek u finišu slomio otpor gostujućeg Monsa. Konačan rezultat glasio je 2:1 u korist domaćina, a strijelci su bili Gudjohnsen i Refaelov, dok je strijelac za goste bio Chatelle. Zanimljivo je da su gosti u 87. minutu izjednačili rezultat, dok su domaći poveli samo minut kasnije.

Ostende je ostvario važan gostujući trijumf nad Charloijem, rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Schmisser već u drugom minutu.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Uspješan gost bio je Genk koji je sa 2:0 porazio Mehelen. Strijelci za goste bili su Vossen i Cisse. Senad Karahmet nije ulazio u igru u domaćem timu.

Wasslund – Beveren i Kortrijk podijelili su bodove, a rezultat je na kraju utakmice glasio 1:1. Pogađali su Coulibaly za goste, odnosno Belhocine za domaće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.