Hasukić: Gol protiv Željezničara je jedan od važnijih, ostaje žal za bodovima protiv Sarajeva
FOTO: NK GOŠK

Napadač GOŠK-a u razgovoru za SportSport.ba

Hasukić: Gol protiv Željezničara je jedan od važnijih, ostaje žal za bodovima protiv Sarajeva · Intervju

Haris Zilić

NK GOŠK Gabela je na zimsku pauzu otišao kao osmoplasirana ekipa na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 20 osvojenih bodova. Lavovi su iznad opasne zone iako su razlike male. Šest ekipa je smješteno u tri boda razmaka, a ako dodamo i Zvijezdu 09 koja je fenjeraš sa 11 bodova, onda možemo reći da će sedam ekipa na proljeće biti u borbi za opstanak.

Opstanak je i prvi cilj GOŠK-a bio pred početak sezone, a jesenji dio završili su trijumfom protiv Željezničara 1:0. Gol odluke postigao je 22-godišnji Esmir Hasukić, koji je interesantno bio strijelac i u prvom meču na Grbavici kada je GOŠK i tada savladao Željezničar sa 3:2.

Dva od četiri gola u polusezonipostigao je protiv Željezničara pa možemo reći da je Hasukić direktno zaslužan za šest bodova Gabeljana u jesenjem dijelu sezone. Ovaj bivši fudbaler Zvijezde iz Gradačca i Radnika iz Bijeljine govorio je za SportSport.ba po završetku prvog dijela sezone.

"Iza nas je koliko toliko dobra polusezona gdje smo uspjeli da ostanemo iznad opasne zone što nam je i bio primarni cilj. Vjerujem u ovu ekipu da može mnogo više", rekao je Hasukić na početku razgovora za SportSport.ba.

Nije mala stvar osvojiti šest bodova protiv Željezničara bez obizra u kakvoj se situaciji nalazio trofejni sarajevski klub, a pri tome još i postići dva gola, Hasukić je i pored svega umjeren u izjavi.

"Postigao sam četiri pogotka i nadam se da tu neću stati, jedan od važnijih je bio baš za pobjedu nad Željezničarom u Gabeli."

Oglasi

Utakmica protiv Sarajeva jedna od onih u kojoj je GOŠK prosuo veliki trijumf, obzirom na kretanje rezultata i stanje na toj utakmici. Izdvojio je i meč protiv Sloge Meridian iz Doboja.

"Uvijek može bolje, ali mislim da možemo žaliti za bodovima protiv Sarajeva kući gdje smo imali pozitivan rezultat i to smo blago rečeno prokockali, naravno i utakmica u Doboju identično."

GOŠK je u dobroj poziciji i u ekipi vlada optimizam pred nastavak sezone.

"Pa na nama je sada da se koliko toliko odmorimo, restartujemo, iako je kratka pauza. Naravno s dobrim pripremama mislim da opstanak u Premijer ligi BiH ne bi trebao doći u pitanje za ovu ekipu u koju mnogo vjerujem. Naravno idemo utakmicu po utakmicu i svaku idemo na pobjedu."

Sredinom jesenjeg dijela sezone Denis Ćorić je napustio klupu GOŠK-a, a na njegovo mjesto došao je Toni Karačić, ali to nije puno uticalo na ekipu ističe naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da, kao što ste rekli doživljeli smo kao ekipa smjenu trenera, nije se tu ništa novo izdešavalo ostala je filozofija i većina stvari koje smo imali kod trenera Ćorića i sada se uklapamo još uvijek kod novog trenera, ali mislim da će se to usavršiti kroz pripreme.

U prvom kolu proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine, tačnije u 19. redovnom kolu GOŠK gostuje u Konjicu kod ekipe Igmana i to će biti veoma važna utakmica za oba tima u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Top Komentari

Hanibal
Gosk moze pobijediti Zeljeznicar i Sarajevo, ali sto to ne moze da pobijedi Zrinjski i Borac???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi