Al-Tuwaijri: Ja sam trener, nisam mađioničar

Press konferencija nakon utakmice GOŠK - Željezničar

Al-Tuwaijri: Ja sam trener, nisam mađioničar

Haris Zilić

U 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, GOŠK je rezultatom 1.0 savladao Željezničar i Plave gurnuo blizu opasne zone pred zimsku pauzu. Nema sumnje da je ovo još jedan rzaočaravajući rezultat za tim sa Grbavice.

Po završetku meča u Gabeli održana je zvanična press konferencija na kojoj su se medijima obratili Abdulhakeem Al-Tuwaijri trener Željezničara i trener domaćih Toni Karačić.

"Moj komentar na utakmicu... Izvinjavam se navijačima koji toliko vole ovaj klub, putovali su tako daleko da nas bodre. Izgubili smo utakmicu što je razočaravajuće za njih, ali i za nas. Žao nam je naših navijača", rekao je trener Željezničara na početku.

Hoće li biti promjena u zimskom prelaznom roku?

"Znamo šta želimo da uradimo. Ovo je veoma interesantna liga, ima dosta stvari koje se moraju promijeniti, ne samo mi nego sve. Imate interesantnu ligu, ona bi trebala biti primjer za mnoge druge u svijetu jer testira tvoje strpljenje... Kada me klub doveo doveli su me kao trenera, a ne kao mađioničara. Liga je zanimljiva, na putu da bude jedna od najboljih u Evropi".

Koje su vam ambicije u ligi?

Oglasi

"Ambicije su mi da budem više strpljiv i da ne govorim loše riječi jer sam dobro odgojen i dolazim iz dosta dobre porodice. Moje stpljenje je itekako testirano u ovim utakmicama. Imate sjajnu ligu, čestitam vam. Ovo je veliko iskustvo u mom životu i jednog dana ću napisati priču o tome. Bio sam u mnogo zemalja, ali ovo je nevjerovatno. Sjajno je...".

Da li mislite na sudije?

"Ne, mislim na sebe. Ironično? Znate li šta znači riječ ironija?", zaključio je na kraju.

Karačić nije krio zadovoljstvo

Trener GOŠK-a Toni Karačić bio je zadovoljan pobjedom, ali istakako da se zna ajsan cilj GOŠK-a, a to je opstanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jako bitna pobjeda za nas, ovo je sjajan poklon navijačima GOŠK-a. Jako zahtjevna utakmica, imali smo imperativ pobjede. Kreirali smo neke kvalitetne situacije koje nismo krunisali. Jako je teško igrati po ovom terenu, iako smo imali viška igrača", rekao je Karačić i dodao:

"Mislim da nam je teže bilo igrati s igračem više, ali evo na kraju je pobjeda tu. Naš cilj je jasan, to je opstanak u društvu najboljih. Mislim da je GOŠK kvalitento odradio polusezonu, ali čeka nas još posla."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Veca ubleha i neznalica nije bila u ovoj ligi,sramota Majke mi
7 0
SonPen1946
Ja sam nastavnik* a ne madjionicar.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi