Espanyol bolji od Athletica, prekrasan gol Victora

Pobjeda Espanyola

Espanyol bolji od Athletica, prekrasan gol Victora

Midhat Šljivak

Fudbaleri Espanyola savladali su večeras na svom Cornella - El Prat stadionu ekipu Athletic Bilbaa rezultatom 3:2 u susretu petog kola španske Primere.

Espanyol je do vodstva stigao u 24. minuti susreta. Prekrasan gol za prednost od 1:0 postigao je Victor Sanchez.  Gosti iz Baskije su uspjeli da izjednače u finišu prvog poluvremena. Sjajnu akciju je završio Oscar de Marcos za rezultat poluvremena od 1:1.

U nastavku susreta Espanyol je zasluženo stigao do pobjede. Victor Sanchez je u 49. minuti svojim drugim golom ponovo donio prednost domaćem timu od 2:1, da bi u 66. minuti na 3:1 povećao Sergio Garcia.

Athletic je u sudijskoj nadoknad preko Ibaija uspio smanjiti rezultat na 3:2, ali je to bilo sve što su napravili u ovom susretu.

Primera, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyol - Athletic Bilbao 3:2 (Victor 24', 49', Garcia 66'/ de Marcos 43', Ibai 90+2' )


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.