Španski velikan dvije godine bez pojačanja
Foto: EPA

Zadnje pojačanje doveli u ljeto 2015. godine

Španski velikan dvije godine bez pojačanja

M. Šljivak

Dok većina novopečenih evropskih bogataša nemilice troše ogroman novac na pojačanja, postoji i tim koji već dvije godine nije doveo nijednog fudbalera. Radi se o ekipi čije je ime u fudbalskom svijetu mnogo veće od ekipa koje stvaraju super-timove.

Radi se o baskijskom i španskom velikanu Athleticu iz Bilbaa, koji od ljeta 2015. godine nije doveo nijednog fudbalera.

Osmostruki prvak Španije ima pravilo da dovodi samo fudbalere koji su porijeklom iz Baskije, ali očigledno da oni ne žele dovoditi prosječne fudbalere, pa ne žele da svako nastupi za dres svetog kluba.

Posljednji koji je potpisao ugovor za ovaj tim je Raul Garcia i to u augustu 2015. godine i od tada nijedan fudbaler nije obukao dres baskijskog velikana.

Doduše, krajem ovog prelaznog roka su uspjeli angažovati Andera Capu iz Eibara, ali će on član Athletica postati tek narednog ljeta.

Također, klub iz Bilbaa dosta dobro radi. Imali su prihod od 79,5 miliona eura u protekloj sezoni, a za usporedbu, Real Madrid je završio u plusu od 97,5 miliona.

Athletic iz Bilbaa je svakako izuzetak što se tiče dovođenja fudbalera, a sumnjamo da će išta bitno napraviti i u zimskom prelaznom roku.

S druge strane interes ostalih klubova za njihove igrače je ogroman, pa bi moglo biti određenih promjena unutar tima već za nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ahtletic Bilbao važi za jedan od najvećih španskih klubova. Osvojili su osam naslova prvaka, posljednji put prije 33 godine, a čak 23 puta su podizali trofej Kupa kralja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije