Espanyol izašao kao pobjednik iz odličnog meča sa Mallorcom

Pet golova na meču

Espanyol izašao kao pobjednik iz odličnog meča sa Mallorcom

A. Haznadarević

Espanyol i Mallorca su susretom u Barceloni otvorili 20. kolo Primere, a iz sjajnih 90 minuta meča, kao pobjednik je izašla domaća momčad, te je slavila rezultatom 3:2.

Prve minute duela 16. i 18. ekipe na tabeli, pripale su Espanyolu, koji je već nakon šesnaest minuta igre stigao u vodstvo, a strijelac je bio Simao.

 

Primljeni pogodak kao da je razbudio gostujuću Mallorcu, koja u 35. minutu susreta poravnava na 1:1 preko Dos Santosa. Sedam minuta kasnije, potpuni preokret rezultata. Javi Marquez je uspio pronaći put do mreže Espanyola, a s rezultatom 2:1 se i otišlo na odmor.

 

Uzbuđenja u drugom poluvremenu su krenula u 62. minutu, kada je Verdu realizovao jedanesterac, te po drugi put na meču postavio rezultatski egal.

 

Devet minuta pred kraj susreta igrač gostiju Luna dobija drugi žuti karton, te ostavlja svoju ekipu sa deset igrača na terenu, što je Espanyol već u 83. minutu iskoristio, došavši do pobjede nakon pogotka Baene.

 

Primera, 20. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyol - Mallorca 3:2 (Simao 16, Verdu 68 (P), Baena 83 / Dos Santos 35, Marquez 42)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.