Real se nije dobro proveo u Kataloniji: Espanyol skinuo krunu Kralju!
FOTO: EPA

La Liga

Real se nije dobro proveo u Kataloniji: Espanyol skinuo krunu Kralju!

H. Zilić

U osmom kolu La Lige sjajan meč odigrali su Espanyol i Real Madrid.

Konačan rezultat je glasio 2:1 za domaće čime je Real upisao prvi poraz u novoj sezoni.

Domaći su bolje otvorili utakmicu imali nekoliko prilika, a sve su krunisali u 17. minuti kada je De Tomas pogodio za 1:0 na asistenciju Embarba.

Nakon gola Espanyola, Kraljevi su pokušavali doći do izjednačenja, dobre prilike su propustili Benzema i Valverde, ali na odmor se odlazi pri rezultatu 1:0.

Drugo poluvrijeme otvara Real prilikom Benzeme, zatim uzvraćaju domaćini preko Dardera.

Oglasi

Nova erupcija oduševljenja za domaće navijače u 60. minuti.

Vidal je sjajno iskoristio asistenciju Barea i pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real se vraća u igru u 71. minuti. Dobra akcija kraljevskog kluba, Jović je uposlio Benzemu, a Francuz zatresao mrežu Espanyola za 2:1.

Do kraja meča Real je pokušavao doći do izjednačenja, ali domaćini su bili skocnetrisani i upisali veliki trijumf protiv Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Jbt, kako ne možete da skontate da je Real Madrid u svijetu nogometa što je Safet Isović bio u svijetu muzike.Ne znam kako drugačije pojedincima objasniti.
5 8
bosch
Prvo od Sheriffa pa sad od promovirane momcadi iz la lige 2, ali ih se nece kritizirat ko Barsu jer nema u Realu zakinutog Bosanca.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi