Espanyol slavio na La Rosaledi
Foto: EPA

Primera, 30. kolo

Espanyol slavio na La Rosaledi

Edmir Škorić

Espanyol je na otvaranju 30. kola španske Primere, kao gost, savladao Malagu rezultatom 2:1.

Malaga je daleko izvan opasne zone, pa si je mogla priuštiti novi poraz na La Rosaledi. Naravno, to Andalužani nisu željeli, ali Espanyol je večeras bio prejak za njih.

Katalonci sui poveli golom Garcije u 33. minuti, ali samo minutu kasnije Perez je izjednačio rezultat na 1:1. U 76. minuti Garcia, strijelac prvog gola za goste, asistira Pizziju, koji je pogodio za konačnih 2:1.

U 78. minuti Perez je dobio drugi žuti kod domaćih, koji su s igračem manje bili nemoćni do kraja utakmice. Malaga je 13. sa 30 bodova, dok je Espanyol sada osmi sa 40 bodova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 30. kolo:
Malaga - Espanyol 1:2 (Perez 34/ Garcia 33, Pizzi 76)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.