Espanyol šokirao Barcelonu
Odličan gradski derbi odigrali su Espanyol i Barca, a pobjedu je na kraju upisao domaći tim

Trijumf u prvom meču četvrtfinala Kupa Kralja

Espanyol šokirao Barcelonu

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Espanyola večeras su na domaćem terenu savladali Barcelonu (1:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Kralja.

Barcelona je od samog početka utakmice imala incijativu na terenu i jasno se vidjelo da je cilj Espanyola da sačuva svoju mrežu. Gostujući tim najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je preko Denisa Suareza koji je sa desetak metara poslao loptu pored gola domaćih.

Ekipa Barcelona do prednosti mogla je sredinom drugog poluvremena kada je u kaznenom prostoru srušen Roberto, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Lionel Messi, ali njegov udarac sjajno je odbranio Diego Lopez.

U finišu meča Espanyol je zaigrao u pravom ritmu. Domaći su se oslobodili Barcine incijative i u samom finišu meča uspjeli su šokirati gradskog rivala. Navarro je odlično ubacio, a pred golom Barce najbolje se snašao Melendo koji je zatresao mrežu Cilessena za 1:0.

Barca je pokušala do kraja meča da izjednači, no nije uspjela i Espanyol je ostvario odličnu prednost pred revanš na Nou Campu koji se igra narednog četvrtka.

Kup Kralja, četvrtfinale:

Espanyol - Barcelona 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi