Espanyol u finišu izborio pobjedu protiv Granade
Foto: epa.eu

Primera Division,15. kolo

Espanyol u finišu izborio pobjedu protiv Granade

Fudbaleri Espanyola su na domaćem tarenu golom u posljednjoj minuti utakmice sa 2:1 u okviru 15. kola španske Primere savladali sastav Granade.

Prvu priliku na susretu imali su gosti. Piti je okušao udarcem sa ruba šesnaesterca da iznenadi Francisca Casillu, ali je čuvar mreže katalonskog sastava odlično reagovao, te njegov udarac skrenuo u korner.

Na novu šansu čekalo se do 30. minute, a ponovo su je imali gostujući fudbaleri. Youseff El Arabi je glavom šutirao nakon dobrog centaršuta, ali je Casilla ponovo bio na visini zadatka.

Četiri minute kasnije domaći su poveli, a promašaje gostiju iz dvije dobre šanse kaznio je Felipe Caicedo. U finišu prvih 45 minuta gosti su imali još jednu priliku u kojoj se našao Piti nakon solo akcije, ali je domaći čuvar mreže uspješno odbranio.

Za razliku od prvog, drugo poluvrijeme su bolje otvorili domaćini. U dvije prilike se našao Sergio Garcia, ali je mreža gostiju ostala mirovati. 

U 62. minuti Granada je stigla do izjednačenja, a rezultat je na 1:1 izjednačio Youseff El Arabi. 

Espanyol je do kraja susreta imao pola sata da izbori novo vodstvo, ali Sanchez, Garcia i Sevilla nisu bili precizni u završnici.

Ipak, ono što su oni promašili popravio je Stuanijev gol u 90. minuti utakmice koji je donio tri nova boda Espanyolu, a domaćinu je pomogla i činjenica da su u posljednjih osam minuta utakmice imali igrača više zbog isključenja Carlosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 15. kolo:
Espanyol - Granada 2:1 (Felipe Caicedo 34, Stuani 90 / Youseff El Arabi 62)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.