Espanyolu puni plijen kod Granade
Foto: EPA

Španska liga, 38. kolo

Espanyolu puni plijen kod Granade

Ekipa Espanyola osovjila je tri boda na gostovanju kod Granade u okviru 38. kola La Lige. 

Katalonski sastav je slavio u Granadu rezultatom 2:1, a do prednosti je stigao već u trećoj minuti. Gol za vodstvo Espanyola je postigao Baptistao, da bi pet minuta kasnije vodstvo gostiju na 2:0 autogolom povisio Vezo. 

Granada se u 22. minuti uspjela vratiti u meč zahvaljujući pogotku Pereire, a pri rezultatu 2:1 se i otišlo na odmor.

U nastavku utakmice Granada je sim silama pokušavala doći do izjednačenja. Imala je nekoliko dobrih prilika da poravna rezultat, međutim Espanyol je uspio sačuvati prednost i na kraju upisati pobjedu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon ove pobjede Espanyol se nalazi na osmom mjestu, dok je Granada zakucana za dno tabele i igrat će u nižem rangu od naredne sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi