ESPN: Messi je novi igrač PSG-a!

Sve dogovoreno

ESPN: Messi je novi igrač PSG-a!

E. Škorić

Lionel Messi sve je dogovorio s PSG-om i ubrzo će zvanično postati član francuskog velikana.

Messi je danas u 12 sati na Camp Nouu održao oproštajnu press konferenciju i u suzama se oprostio od Barcelone.

"Ne znam ni šta da kažem, nisam spreman za ovo. Teško se nosim s ovim. Zadnja godina bila je dosta teška zbog situacije od prošlog ljeta. Ja i moja porodica vjerovali smo da ćemo ostati ovdje jer ovo je moj dom. Ovdje nam je bilo prekrasno, ali eto, moram reći zbogom. Cijeli život sam ovdje, od trinaeste godine i nakon 21 godine odlazim s mojom porodicom, moja tri mala katalonska Argentinca. Ovo je moj dom, zahvalan sam za sve. Svim mojim sadašnjim i bivšim igračima i svima u klubu", poručio je Messi.

Potom se redom opraštao od sada već bivših saigrača i trenera Ronalda Koemana te ostalih zaposlenih u Barceloni.

Spomenuo je i sam da postoji mogućnost da ide u PSG, ne želeći prerano potvrditi ono što cijeli svijet već danima čeka.

Oglasi

Međutim, sada je već izvjesno da ćemo ga gledati u dresu Parižana, a američki ESPN donosi ekskluzivnu vijest kako je Messi novi igrač PSG-a, odnosno kako je postignut konačan dogovor.

Također se navodi da će on večeras ili sutra ujutro u Parizu odraditi ljekarski pregled i onda zvanično potpisati ugovor s viceprvakom Francuske.

PSG je ponudio 35 miliona eura Messiju za sezonu i ugovor na dvije godine uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:



Top Komentari

saju701
Ovaj pun ko Svicarska i lafa place pa sto ne igraš džabe godinu dana kad toliko voliš Barcelonu.Voliš ti vise pare a te lažne suze bacaj nekom drugom.
9 10
AsmirM
A zasto nije pristao igrati dzabe samo bonuse da dobije
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi