Laporta se fotografisao s navijačem, pa mu otkrio gdje ide Messi

Potvrdio da se radi o PSG-u

Laporta se fotografisao s navijačem, pa mu otkrio gdje ide Messi

Edmir Škorić

Leo Messi pojavit će se danas od 12 sati na konferenciji za novinare kako bi potvrdio oproštaj od Barcelone, a sve ukazuje na to da će karijeru nastaviti u PSG-u.

Tokom sastanka koji je imao s predjednikom Real Madrida Florentinom Pérezom i predsjednikom Juventusa Andreom Agnellijem, prvi čovjek Barcelone Joan Laporta fotografisao se s jednim navijačem, a tom je prilikom otkrio i da Messi ide u PSG.

“Bilo bi sjajno da je još uvijek ovdje, ali to nije bilo moguće. Učinio sam najbolje što sam mogao. Messi ide u PSG", rekao je Laporta navijaču, što se može čuti u videu.

Parižani raširenih ruku čekaju Messija kojem će po sezoni dati oko 35 miliona eura uz bonuse, a Argentinac bi u utorak trebao biti i zvanično predstavljen u francuskom klubu.

Laporta izašao pred novinare i sve objasnio: Ne želim davati lažne nade, nastavljamo bez Messija

"Financijska situacija i brojke lošiji su nego što se mislilo. Naša trenutna bilanca za plate ne ostavlja nam ni milimetra manevarskog prostora, a blokira nas i financijski fair play. Ne mogu donijeti odluku koja bi uništila klub, Barca je najvažnija", kazao je Laporta, pa je nastavio:

Oglasi

"S Messijem smo dogovorili detalje ugovora, ali ga jednostavno ne možemo registrovati. Financijski fair play je najveći problem. Nažalost, naslijedili smo financijsku situaciju u kojoj je stanje s platama jednostavno neodrživo."

Kazao je da plate igrača iznose 110 posto dobiti kluba i da nema nikakvog prostora.

"Kad smo preuzeli klub, brojevi koji su nam prikazani bili su potpuno drugačiji od stvarnosti. Predviđeni gubici su ogromni, predviđeni dug je prevelik".

Priznaje da je Messijeva želja bila da ostane u klubu.

"Da budemo jasni, Messi je želio ostati. Imao je načelni dogovor s klubom i on nije bio upitan. Želim zahvaliti i njemu i svim njegovim ljudima na pregovorima. Nažalost, prekidamo ih zbog pravila La Lige. Tužan sam, ali učinili smo sve što smo mogli da ga zadržimo. Počinje nova era bez Messija, njemu ćemo uvijek biti zahvalni."

Na pitanje ima li nade da se sve preokrene i da Messi ostane, rekao je: "Ne želim da dajem lažne nade da se nešto može promijeniti. Messi može da traži novi klub".

Bila je i jedna opcija prema kojoj bi Messi mogao da ostane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Jedini način da ispoštujemo fair play bio je dogovor s La Ligom da klubu sljedećih 50 godina uzima dio novca od TV prava kako bi se namirio dug. To nisam mogao prihvatiti jer ne želim da klub bude ičiji taoc. Barcelona je institucija iznad svih nas pa i iznad Messija".

"Motiviraniji smo nego ikad da i bez Messija nastavimo biti uspješni i nastavimo uveseljavati naše navijače. Naravno da mi je žao da zbog situacije s covidom i svega kako se ovo odigralo nećemo moći Messiju prirediti oproštaj kakav zaslužuje. No, ovo je odluka koja se morala donijeti. Ovdje se radi o povijesti dugoj 122 godine", poručio je prvi čovjek Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Vrlo dobro se čuje da govori Čelik Zenica, dobro nam došo mali
6 0
Sanska_Prangija
A sta da je meša pristao na n.p 5mio godišnji? Onda bi valjda mogao ostati?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi