ESPN-ovih Top 100: Miralem Pjanić među najboljim centralnim veznjacima

Dominacija Liverpoola i Manchester Cityja

ESPN-ovih Top 100: Miralem Pjanić među najboljim centralnim veznjacima

ESPN je objavio svoju godišnju listu 100 najboljih u fudbalu - igrača i trenera. Naime, lista je podijeljena na 10 dijelova, 10 "podgrupa". 

Podjela je napravljena u odnosu na pozicije (golmani, desni i lijevi bekovi, štoperi, centralni vezni, ofanzivni vezni, krila, ofanzivci i centarfori), a rangirano je i deset najboljih trenera - prema mišljenju ESPN-a.

Kompletan ESPN-ov članak posvećen Top 100 u fudbalu možete pogledati OVDJE.

Dominiraju fudbaleri (i trener) Liverpoola, ali i Manchester Cityja.

Vrijedi pogledati ko su igrači koje ESPN smatra najboljima u ovom trenutku.

Za najboljeg golmana je izabran Liverpoolov Alisson, a Liverpoolova je i čitava zadnja linija. Tako je najbolji desni bek Trent Alexander-Arnold, štoper Virgil van Dijk, a najbolji lijevi bek Andrew Robertson.

Najboljim centralnim veznjakom je proglašen N'Golo Kante, a ofanzivnim veznjakom Cityjev Bernardo Silva. Iza Silve je njegov saigrač Kevin De Bruyne.

Među krilima je prema ESPN-u najbolji Raheem Sterling, dok je drugo mjesto pripalo Liverpoolovom Maneu.

Najbolji "ofanzivac" je Lionel Messi, dok su iza njega Cristiano Ronaldo, Mbappe, Mohamed Salah, Firmino, Griezmann, Aubameyang, Neymar, Joao Felix i Dušan Tadić.

Kada su centarfori (klasični napadači) u pitanju, ESPN vjeruje da je najbolji Sergio Aguero, dok nakon njega slijede Harry Kane, Robert Lewandowski, Karim Benzema, Luis Suarez, Edinson Cavani, Duvan Zapata, Alexandre Lacazette, Zlatan Ibrahimović i iskusni Fabio Qualigerella.

Najbolji trener je Jurgen Klopp koji je iza sebe ostavio Guardiolu, Ten Haga, Pochettina, Simeonea, Allegrija, Ancelottija, Marcela Gallarda, Djamela Belmadija i Maurizija Sarrija.

Samo jedan bh. fudbaler se našao među ESPN-ovih 100, a to je Miralem Pjanić. On je smješten na sedmu poziciju kada su najbolji centralni vezni fudbaleri u pitanju. Ispred njega su Fabinho, Casemiro, Fernandinho, Busquets, Frenkie de Jong i N'Golo Kante.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi