Carragher poručio Kloppu šta treba da uradi ukoliko želi da osvoji Premier ligu
Carragher ističe da Klopp treba odmarati igrače iz prvog tima u svim ostalim takmičenjima i fokusirati se na Premier ligu

Bivši igrač Liverpoola smatra da klub sa Anfielda sigurno osvaja naslov, ali uz jedan uslov

Carragher poručio Kloppu šta treba da uradi ukoliko želi da osvoji Premier ligu

S. Pašalić

Liverpool je odlično ušao u novu sezonu i istakao se kao glavni kandidat za osvajanje naslova prvaka.

Redsi nakon 12 odigranih kola imaju 34 boda, a Leicester i Chelsea na drugom i trećem mjestu zaostaju 8, dok Manchester City zaostaje 9 bodova.

Zbog svega navedenog mnogi smatraju da je Liverpool na dobrom putu da osvoji naslov prvaka nakon 30 godina, ali je sada slijedi jako težak period za ovaj tim.

Naime, tim sa Anfielda će u narednih 40 dana odigrati 13 mečeva u svim takmičenjima.

Upravo zbog ovoga je bivši igrač ovog kluba, Jamie Carragher savjetovao Jurgena Kloppa da poštedi igrače iz prve postave u ostalim takmičenjima ukoliko želi stići do naslova.

"Znam da mnogi navijači Liverpoola to ne bi rekli, a klub sigurno ne bi mogao, ali ništa ne može stati na put Liverpoolu da osvoji ligu. Ništa", rekao Carragher.

"Pod tim mislim da niko iz prve postave ne igra u meču Carabao Cupa. Ni jedan igrač. Ako Liverpool ove godine osvoji ligu i bude sljedeće godine na istoj poziciji, ne bih to govorio."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vjerovatno bih rekao: 'Mi smo nogometni klub Liverpool. Trebali bismo pokušati i osvojiti sve', ali pošto je prošlo toliko dugo, ništa se ne smije ispriječiti Liverpoolu na putu da osvoji ligu."

"Klopp je već legendarna figura u nogometnom klubu Liverpool zbog osvajanja Lige prvaka, ali ako on osvoji ligu, tada govorite o nivou Shanklyja, Paisleyja... On bi bio čovjek koji vraća ligu na Anfield.", dodao je Carragher.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
E ti mu reci... bas si se naosvajao titula
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi