ESPN potvrdio: Coutinho u Barceloni, Suzy mu se obradovala

Transfer na pragu realizacije

ESPN potvrdio: Coutinho u Barceloni, Suzy mu se obradovala

Edmir Škorić

ESPN je upravo objavio, a prenijeli su i drugi mediji, Philippe Coutinho novi je igrač Barcelone.

Brazilski krilni nogometaš trebao bi svakog časa doći u Barcelonu kao zamjena za Neymara, koji je svoju karijeru nastavio u Parizu, a Kataloncima omogućio više od 200 miliona eura zarade.

Polovinu tog novca, oko 110 miliona eura, Barca je uložila u njegovu zamjenu i relevantni inostrani mediji su upravo objavili da je stvar završena i da je Liverpool odlučio da proda Coutinha.

Coutinho će, ukoliko se obistine ova nagađanja, postati najskuplje pojačanje u povijesti Barcelone, koja je pored njega željela dovesti i mladog Ousmanea Dembelea iz Borussije Dortmund.

Protivio se Jurgen Klopp prodaji Coutinha, no Brazilac je na korak od Katalonaca. Vlasnici Redsa popustili su u pregovorima i danas su odlučili da prava na svog najboljeg igrača prepuste Barceloni. Pored navedene  cifre, Liverpool može da zaradi još oko 30 miliona eura bonusa tokom Coutinhovih nastupa u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada će Liverpool morati da pronađe njegovu zamjenu, obzirom da je Adam Lallana povrijeđen. A transfer Coutinha u Barcelonu potvrdila je i famozna brazilska starleta i velika navijačica Barce Suzy Cortez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi