Zaboravite Endricka - Sprema se najskuplji transfer iz Južne Amerike u Evropu u historiji fudbala!

Tvrde novinari španskog AS-a

Zaboravite Endricka - Sprema se najskuplji transfer iz Južne Amerike u Evropu u historiji fudbala!

Esmer Oštraković

Nakon što je Real Madrid doveo Endricka, čini se kako bi njegov transfer jako brzo mogao biti zaboravljen. Razlog je novo čudo od djeteta također iz Palmeirasa.

Radi se o momku koji ima samo 17 godina i koji je ljeak, a trenutno je najveća senzacija u Brazilu. Njegovo ime je Estevo, a dva tima su u velikoj borbi za njegov potpis.

Ovaj mladi igrač navodno vrijedi oko 60 miliona eura, a u Palmeirasu se nadaju sličnom dogovoru sa novim klubom kao što su uradili sa Endrickom i njegovim odlaskom u Real Madrid.

Uprava Chelseaja je već spremila ponudu za Esteva i čim sezona završi oni će je poslati, a iznoist će 30 miliona eura. Ipak, taj novac neće zadovoljiti Palmeiras.

Uprava ovog kluba želi fiksno 45 miliona eura i to je cifra ispod koje ne žele ići, a Chelsea naravno nije jedina ekipa koja želi dovesti ovog mladog Brazilca.

Oglasi

Kako tvrde novinari iz Brazila prodaja Estevaa trebala bi biti najskuplja u historiji kada se radi o prodaji igrača iz Južne Amerike u Evropu.

Igrač će naravno ostati u Brazilu dok ne napuni dovoljno godina da može popisati profesionalni ugovor.

Chelsea nije jedini tim koji želi mladot fudbalera, jer se u trku uključila i uprava Bayerna iz Minhena. Navodno i oni spremaju svoju ponudu koju će poslati u narednim danima.

Uprava ovog tima mladog Brazilca prati od početka godine, te su prezadovoljni njegovim igrama i uradit će sve da završe njegovo dovođenje. Prvi kontakti čelnika dva kluba su već upostavljeni.

Ono što je jasno je da Real Madrid i Barcelona više nisu u trci kada je riječ o borbi za njegov potpis, te da će Estevao svoju karijeru nastaviti ili u Premiershipu ili u Bundesligi.

U svim takmičenjima Estevao je ove sezone odigrao 18 utakmica, te je postigao sedam golova i upisao je tri asistencije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Opet ce chelsky da nasjedne i preplati precjenjenog igraca kao bezbroj puta do sada
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi