Na utakmici u Estoniji se "ukazao" Blaž Slišković

Majstorija kakva se ne viđa često

Na utakmici u Estoniji se "ukazao" Blaž Slišković

E. Škorić

Nogometaši Tulevika jučer su priredili iznenađenje, pa su nakon produžetaka izborili polufinale estonskog Kupa u meču sa domaćom ekipom Nomme Kalju.

Susret na stadionu Hiiu u Nommeu vjerovatno ne bi bio ni po čemu prepoznatljiv da nije u 67. minuti gol za 1:0 gostiju postigao Riiberg.

Naime, on je direktno iz kornera zabio prekrasan gol, podsjetivši tako na legendarnog Blaža Sliškovića, kojeg su takve majstorije odlikovale svojevremeno u igračkoj karijeri.

Babičev je duboko u nadoknadi izjednačio na 1:1, ali je u 113. minuti Ogungbe pogodio za prolaz Tulevika u polufinale Kupa.

Inače, gosti su imali veći dio vremena igrača više na terenu, pošto je direktan crveni karton u sastavu Nomme Kalju dobio Volkov u 30. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi