Estonija posramila Hrvatsku, remi Rusije i Belgije
FOTO: EPA

Prijateljske utakmice

Estonija posramila Hrvatsku, remi Rusije i Belgije

Prijateljske utakmice danas su odigrale i reprezentacije Belgije i Estonije koje se zajedno sa Bosnom i Hercegovinom nalaze u kvalifikacionoj grupi H za odlazak na Svjetsko prvenstvo. 

Belgija je u Sochiju gostovala kod Rusije, a iako su izabranici Roberta Martineza većim dijelom utakmice imali prednost, domaći su u sudijskoj nadoknadi uspjeli doći do remija. Konačan rezultat glasio je 3:3. 

Na prvi gol na utakmici se čekalo svega tri minute. Kombarov je poslao dobar pas koji je u šesnaestercu primio Vasin i savladao Mignoleta za vodstvo od 1:0. 

Belgijanci su u nastavku krenuli znatno ofanzivnije, a to im se isplatilo u 17. minuti. Prvo je Mirallas golom sa bijele tačke vratio stvari na početak, da bi se Benteke golovima u 42. i 45. minuti pogodio za 3:1. S tim rezultatom se otišlo na odmor. 

Do kraja utakmice Rusi se nisu predavali. Igrala se 74. minuta kada je Miranchuk smanjio prednost Belgije na 3:2, a kada se mislilo da će tim rezultatom biti i završena utakmica, Bukhvarov je u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena pogodio za remi u Sochiju. 

Razloga za slavlje danas je imala selekcija Estonije koja je, na veliko iznenađenje, savladala favorizovanu Hrvatsku rezultatom 3:0. 

Na ovom meču gol je viđen već u prvoj minuti kada je mrežu Hrvatske za vodstvo od 1:0 zatresao Luts, a taj rezultat na semaforu je bio aktivan sve do samog finiša. U 82. minuti prednost je udvostručio Vassiljev, da bi Zenjov samo dvije minute kasnije postavio konačnih 3:0.

Prijateljske utakmice:

Rusija - Belgija 3:3
Estonija - Hrvatska 3:0 


Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi