Vlada "otjerala" reprezentaciju kod komšija, troškovi organizacije meča 300.000 eura
Foto: Stadion u Lublinu

Estonci su se našli u velikom problemu

Vlada "otjerala" reprezentaciju kod komšija, troškovi organizacije meča 300.000 eura

A. Čaušević

Sljedeće sedmice počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a neki od nacionalnih timova će biti nominalni domaćini u svojim susretima.

Nedavno je vlada Estonije donijela odluku da na otvorenim borilištima može biti prisutno maksimalno 100 ljudi te tako "otjerala" svoj nacionalni tim iz zemlje.

FS je pronašo rješenje da domaći meč protiv Češke Republike igra u Poljskoj, a mjesto održavanja će biti stadion u Lublinu.

Na utakmici minimalno će biti prisutno 150 osoba. To se odnosi na 46 igrača iz dva tima, 40 članova stručnog štaba iz Saveza, četiri sudije, kontroler, delegat, 15 osoba zaduženih za organizaciju, četiri zvaničnika UEFA-e te policajce, zaštitare, kamermane i novinare.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Estonci su trenutno jedina zemlja u Evropi koja domaći meč neće igrati na svom terenu, a organizacija utakmice će ih koštati vroglavih 300.000 eura.

FS Savez se žalio estonskoj vladi, ali su dobili odbijenicu pa nisu imali drugog izboro nego da traže alternativno rješenje.

Top Komentari

Chico
Zato kod Estonaca nece biti vise umrlih nego oporavljenih, kao kod nas koji svima izlazimo u susret.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi