Sadio Mane novi je rekorder Lige prvaka, a Liverpool je ispisao historiju engleskog fudbala!

Divna noć za Redse

Sadio Mane novi je rekorder Lige prvaka, a Liverpool je ispisao historiju engleskog fudbala!

Eldar Ganibegović

Liverpool je prvi finalista Lige prvaka. 

Nakon 2:0 pobjede u prvoj utakmici, gubili su 2:0 na Ceramici večeras od Villarreala, no ipak stigli do preokreta te s ukupnih 2:5 prošli dalje.

Treći gol za konačnih 2:3 večeras je postigao Sadio Mane u 75. minuti susreta.

Osim što je Redsima donio pobjedu i potvrdio prolazak u 10. finale Lige prvaka, Senegalac je oborio i jedan rekord Lige prvaka.

Naime, Mane je sada najbolji afrički igrač kada su u pitanju golovi u nokaut fazi takmičenja. Iza sebe je ostavio Didiera Drogbu koji ima 14 golova.

Također, sustigao je Franka Lamparda. Bivši veznjak Chelseaja je u 12 sezona postigao 15 golova u nokaut fazi Lige prvaka što je rekord kada su u pitanju golovi za jedan engleski tim u ovoj fazi, te je izvjesno da će Senegalac "skinuti" i ovaj rekord.

Liverpool je ispisao historiju engleskog fudbala na ovoj utakmici, odnosno prolaskom u finale.

Naime, prvi su engleski klub koji je u istoj sezoni uspio da uđe u finale Lige prvaka i dva domaća kupa - FA i Carabao kupa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Carabao kup su već osvojili, u finalu FA Cupa igrat će protiv Chelseaja, a u finalu Lige prvaka protivnika će saznati sutra.

Finale u Parizu se igra 28. maja, a Liverpool će tamo igrati protiv boljeg iz dvomeča Real Madrid - Manchester City. Ovi timovi svoj revanš igraju sutra, a podsjetimo da je City u prvoj utakmici slavio s 4:3.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

henna
Drago mi je radi Salaha i Muslimanske zajednice u Liverpool-u i komplet mom Ujedinjenom Kraljevstvu. Bit će lakše i veće poštovanje prema cijelim Muslimanima u to sam ubijeđen 100% jer vidim stanje u svom gradu kako se mijenja. Pozzz
10 2
King_Kenny
...akobogda u finalu rusi i Lampardov rekord hat-trickom...uzivanje je biti navijac Liverpoola.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi