Etiopija sa igračem manje iščupala bod protiv Zambije

Utakmicu obilježio start golmana Etiopije

Etiopija sa igračem manje iščupala bod protiv Zambije

U prvom susretu grupe C u okviru Afričkog kupa nacija, Zambija je odmjerila snage sa Etiopijom. Susret je završen neriješenim rezultatom, 1:1. 

Prvih 15 minuta utakmice proteklo je u bezidejnoj igri obje ekipe, a onda je zaprijetila Etiopija u 16 minuti, ali je šut Saladina otišao preko prečke. Potom je u 23. minuti susreta Chisamba Lungu skrivio jedanaesterac. 

 

Priliku da dovede Etiopiju u vodstvo propustio je Saladin. Etiopija je u 35. minuti nakon brutalnog starta golmana Jemala ostala sa igračem manje. U posljednjim trenucima prvog poluvremena nakon odlične akcije mrežu Etiopije je zatresao Mbesuma. 

 

U nastavak susreta Zambija je ušla sa željom da dođe do drugog gola i tako osigura trijumf. Musonda je imao priliku u 57. minuti, ali je ostalo 1:0. Novu priliku imao je Katongo u 65. minuti, ali se rezultat opet nije promijenio. 

 

U 65. minuti susret šok za Zambiju, nakon asistencije Saladina izjednačio je Adane. Do novog vodstva Zambija je mogla u 79. minuti susreta, ali je Mbesuma bio neprecizan. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a Etiopija je došla do vrijednog boda.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

الجماهير الإثيوبيه تعتدى على لاعبى زامبيا بعد... by MohamedMarei


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.