Amar Osim, kandidat za selektora fudbalske A reprezentacije BiH za SportSport.ba

"Eto, baš je Duljević u Dresdenu počeo dobro igrati, jer ljepše spava i bolje jede"

40

Komentari (40)

bsk
cak i treneri sa pedigreom tipa kloppa,usudicu se reci i mourinha,ne mogu parirati Osimu u nekim stvarima.Procitajmo samo izjave poslije svakog posrtanja,te sudija,te igraci ne valjaju,padala kisa,klizavo,isto kao da slusamo jagodica,petrovica,tulica,ponekad musemica,pa i mulalica.zasto je tesko priznati da nisi kalibar momentalno za taj nivo,dostojanstveno das otkaz,pokusas ponovo,pa sta i ako nisi za taj posao.kad moze kurto razvoziti pizze,kad moze Zukic voziti hitnu itd sto i ovi drugi ne rade prekvalifikaciju,ako ne ide normalno,pa nije to tragedija.
Der_Kriminalist
Šta je Amar Osim postigao u trenerskoj karijeri da bi bio selektor reprezentacije BiH? Koliko je gospodin dobar trener telefon mu ne prestaje zvoniti od silnih ponuda... JEF United i klub iz Katara je sve što je gospodin mogao naći u inostranstvu. Koliko ga nahvaliste pomislio bi čovjek da je trenirao, ako ništa, Freiburg ili Mainz.
bsk
objektivno ni prijasnji bh selektori nisu imali zavidne karijere,Susic ,Bazdarevic su u svakom klubu u borbi za opstanak,soschaux,Grenoble,al wakra itd,.Ciro je bio treci sa Hrvatskom,svaka cast,ali nije osvojio svjetsko prvenstvo.Kodro isto tako,servette ,Sarajevo-nigdje nije islo,budimo realni.Istini pogledati u oci,fakat nije lako.Amar je najtrofejniji bh strucnjak,pa makar i u bh ligi,ne treba zaboraviti da je u toj ligi igrao i Modric i da ona svakako nije za potcijeniti,iako trenutno ne mozemo napraviti iskorak u Evropi,mada mislim da ce se i to promjeniti.
Der_Kriminalist
Sušić, Baždarević, nisu ništa napravili kao selektori. Zato i kažem da ne treba Amaru davati šansu, ako nismo dosad naučili da svi oni dođu ovdje i prodaju maglu, onda nećemo nikad. Sušić je odveo kao selektor BiH u Brazil. Ali hajmo biti realni.. Kolika je njegova zasluga tu!? Reko bih vrlo mala, imali smo dosta sreće i vrlo lahku grupu. Ako je Sušić tako dobar stručnjak, što ne nađe neki posao kad su ga otjerali iz reprezentacije, nego sjede na klupu nekog osrednjeg turskog kluba. Prosinečki isto tako nema neku zavidnu trenersku karijeru, ali je sigurno bolji od Osima.
Posjetilac
Jadan ne bio Amar ili bilo koji drugi da je vodio neke jače klubove ne bi ni pomišljao na BH reprezentaciju gdje godišnju platu koju mu nude može negdje za mjesec uzimati. Pomiri se sa tim da mi samo ovakve možemo i imati za selektora. Šta je to Prosinečki kao trener postigao? Amar 1000% ima više iskustva, dvije decenije trenerskog iskustva. Titule i kupovi sa Željom, kup ja JEFom. Šta treba više? To ti je plafon za 30 000 KM mjesečno!
Der_Kriminalist
Sam si rekao, titule i kupovi u najgoroj ligi u Evropi!! Fakat vas ne razumijem, vas koji toliko hvalite Osima. Budimo realni, da je lik dobar trener, zar ne misliš da bi našao angažman sebi negdje. Nećemo spominjati klubove iz lige petice, ali evo zar ne bi našao da vodi neki klub u portugalskoj, holandskoj, belgijskoj ligi. Bosanci su uvijek najpametniji, šta zna tamo neki Nijemac, Englez, Francuz.. ako Bosanac kaže da je Amar Osim dobar trener, onda je dobar! Prosinečki, ako ništa, vodio je reprezentaciju Azerbejdžana, i to poprilično uspješno, a uz to, misliš da bi jedan Džeko ili Pjanić, mogli njemu pričati kako su oni velike zvijezde.
bsk
Ali Osim ima petlju,evo u intervjuu je rekao da je Spahic krivac za golove protiv Francuza i Nigerije,to niko do sada nije javno smio reci.Kad smo vec kod Spahica,na stranu to sto je dobar igrac,on je svojim ponasanjem odmogao rep. nebrojeno puta.Evo nama sada brani Begovic,koji trenutno prima smijesne golove u Bournmouthu,koji sigurno ne bi lako dobio najbolje bh klubove,pa zasto ga malo ne odmoriti.Da se razumijemo,nemam nista protiv momka.Vranjes je isto previse nervozan,kratka pauza,daj sansu drugom.Mislim da Osim ima znanje da tako nesto poslozi,da nadje ravnotezu izmedju kvaliteta i karaktera,naravno sve pod uslovom da ostane nezavisan od uticaja menadzera.Ako to ne moze,onda mislim da ce tesko ici.
Der_Kriminalist
Jeste, rekao je da je Spahić krivac, ali gdje je bio ranije da to kaže. Lahko je sad pričati kad čovjeka nema godinu dana u fudbalu. A dok je Spahić igrao svi su gledali da mu se što više uližu. A što misliš da Prosinečki ne bi mogao sastaviti dobro tim?
bsk
Prosinecki je neupitno dobar trener,ima i harizmu jos iz igrackih dana,mislim da mu je najveca mana sto je bio bilicev pomocnik 4 godine,koji je objektivno jos jedan u nizu ALIBI trenera,povrede,kisa,klizavo,da smo dali go,da ga nismo primili ,sudija,penal bio,nije bio itd itd,ako je mogao s njim tako cetiri godine raditi,mislim da je to minus kojeg Osim nema.Da se razumijemo,nemam nista protiv Bilica,zelim mu sve najbolje.
bsk
Prosinecki je neupitno dobar trener,ima i harizmu jos iz igrackih dana,mislim da mu je najveca mana sto je bio bilicev pomocnik 4 godine,koji je objektivno jos jedan u nizu ALIBI trenera,povrede,kisa,klizavo,da smo dali go,da ga nismo primili ,sudija,penal bio,nije bio itd itd,ako je mogao s njim tako cetiri godine raditi,mislim da je to minus kojeg Osim nema.Da se razumijemo,nemam nista protiv Bilica,zelim mu sve najbolje.
Der_Kriminalist
Lokomotiva Moskva, Besiktas, West Ham.. prije toga Hrvatska. Ako nakon ovoga neko ne zaslužuje da kažeš da je solidan trener, onda ne znam šta treba. Uredu, nije u rangu Gaurdiole, Mourinha, Contea, ali svakako da je solidan trener, a ovo alibi trener ne stoji. U zadnje vrijeme u West Hamu počeo se žaliti na sve i svašta, ali postigao je i odlične rezultate sa West Hamom.
bsk
Ma sve to stoji,odlicna karijera,ali nijedan jedini trofej kao trener,ako si u Besiktasu dve tri godine bez trofeja,onda nisi dobar,pa makar i sa juniorima igrao.U West Hemu dva puta ispali u pretkolu lige evrope od fc Astra Giurgiu,rumunski prvoligas.Budimo objektivni,kad bi neki nas klub u pretkolu igrao s Rumunima,ne bi bio autsajder.Hrvatska,120.minut protiv Turske vodis 1-0,primas go iz nicega i kaze nema srece,ma srecu majstore ili zasluzujes ili ne zasluzujes.Nekako sam ubijedjen da je Bilic sad npr. u Zelji trener da ne bi imali vise bodova nego sto sad imaju.
Der_Kriminalist
Po tvojoj logici Mourinho je loš trener, jer ako uporediš budžet i igrače Man Utd i West Hama, Bilić i Mourinho su tu negdje. O Wengeru da ne pričamo, jer kako ti gledaš stvari, ne bi mogao voditi ni Vrbanjušu.
bsk
Ja stvarno mislim da Mourino nije svjetska klasa,iako ima super karijeru.Njegovo ponasanje ponekad nije dostojno ni mnogo nizih Liga,ispod svakog dostojanstva jednog strucnjaka i pedagoga,Ne moze sportski prihvatiti poraz,sto ja smatram vrlinom.Nazalost,rijetki je imaju.Wenger je slicna prica.Evo,ne moramo posmatrati trofeje,posmatrajmo koji su to igraci nesto posebno napredovali pod njihovim palicama.Pogba je i dalje jedan nezreo decko,Ibrahimovic takodje.Mkitharyan se ugasio,jedino de gea napreduje,a s tim mourinho nema nista.U Arsenalu isto ne vidim neke razvojne procese,sanchez je extra,ali njemu trener ne treba,kolasinac u arsenalu i salkeu,ne vidim nikakvu razliku,cak je losiji,xaka,ramsey,bellerin,totalna stagnacija.U svakom slucaju ,zelim ti sretnu novu,ova lagana diskusija me zabavlja
bsk
I da,jos nesto,kad ti spomenu Vrbanjusu,pa Alija Braco Hadziosmanovic je prava legenda,koliko sam ja uspio upratiti,iako nisam Sarajlija.Entuzijazam kakav se rijetko vidja,nesto kao Kemo Hafizovic ili Petar Segrt,takvi ljudi nam nedostaju u fudbalu,a ne kvazi strucnjaci koji su za sve zasluzni kad ide dobro,a ako ide naopako onda su krivi igraci,uprava ,teren,sudije,ekonomi,doktori,fizioterapeuti,cistacice,ptice na grani,lopta,dresovi,stucne itd itd
bsk
bilobrk(piric),duljevic,zakaric,menalo,mesanovic,jamak,ordagic,mahir karic stariji,ne pratim vise ko nekad ali jos neki igraci tipa sedin torlak ili faruk ihtijarevic,alen mesanovic nekad,zolotic mozda,domace snage uglavnom,ino pokoji,koji vole ko domaci i to je to,igrati mali fudbal,haha,ko za skolu i eto Eura,nemoj da pravimo nauku od bubamare.
bsk
razvijati skolski fudbal sa polufudbalkama tigar pirot,clanarine u skolama fudbala nas ubise,pa nije fudbal tenis
bsk
pomocnici Kemo Hafizovic i Petar Segrt,portparol Sabahudin Vugdalic i eto Eura za cas posla
bsk
kod Amara mislim da ni Lionel ne bi igrao,ako nece guzove poderati,pa niko nije vanzemaljac.Skautiranje protivnika izbaciti,to je pretjerani strah i respekt
bsk
Misljenja sam da su dosadasnji selektori bili marionete u rukama menadzera,a to se kad tad obije o glavu,jer Bog,bilo koje vjere da je,sve vidi i kaznjava.Vjerujem da bi sa Amarom moglo biti drugacije,da bi se mogao vratiti ponos,sto ne bi moglo i dijete nekog rudara zaigrati kao npr David Villa,caca-babo Jose Manuel Villa mu je bio rudar u Langreo,Asturias,Spain:-)
bsk
trebaju nam igraci kao nekad Ivan Gudelj,treba nam karakter Pujola,Ramosa,nema veze sto nemamo taj kvalitet,ali na karakteru mozemo raditi.Trebaju nam treneri koji ne traze alibije u sudijama,rano smo dobili gol,da smo ga dali bilo bi drukcije,penali su lutrija itd,takvih nebuloznih izjava je previse,nisu dostojne ozbiljnog fudbala.
kiki
Za sve ostale seljacine selektore i trenere iz BH lige koji ne znaju dvije prosto prosirene sastaviti AMAR je intelektualac.Od ostalih trenera jedino mozes cuti istrcane fraze"atmosfera u ekipi je odlicna","moramo dati 110% svojih mogucnosti","navijaci su nas 12 igrac"....jedino od SIR AMARA svaki put cujes nesto novo,zanimljivo,konkrektno,provoktivno.Zato valjda papcima i smeta
bsk
svaka cast za komentar,Amar nikad nije alibi i izgovore trazio tipa penali su lutrija,rano smo primili go,da smo dali go,itd da je baba imala muda itd,jedan od rijetkih koji je takav,a to je najteze
Der_Kriminalist
Čudi me da dosad taj njegov intelekt nisu spoznali vodstva klubova, izuzev Želje, JEF Uniteda i onog kluba iz Katara.
Kai Kaii
Koje ti Amare gluposti pricas pa kada tako imamo dobre igrace i trenere u premijer ligi sto se od 95 pa do 2017 nikada ne kvalifikovase za LE ILI LS i ako su za tebe igraci Vrsaljevic , Cocalic, Svraka bolje ti se drzi nekoga kluba iz BIH I regiona nemoj nas sramotiti drug
bsk
dobiti ponekad sedam osam zutih ,jedan dva crvena,bez namjere da se povrijedi suparnik,previse je respekta u nama,naravno ne treba ga ni premalo imati
bsk
Igrati kao protiv Spanije kad smo dobili gol u 97.minuti.Iako je realno bio bunker,mogao je covjek primjetiti zelju ,volju,izgaranje,pa kad tako i izgubis ides kuci zadovoljan ,bolje nego pobjeda bez krvi.
prsatidado
Jedini čovjek koji može od reprezentacije napraviti nešto
bsk
Osim ima petlju reci istinu sta je i kako je.Begovic,Besic,Ibisevic,Vranjes ,Kolasinac van forme-pauza i tacka,zasto je to toliko strasno
ratip irats
Dosad je sve bila losa gluma, fol neki izbor izmedu vise kandidata. Pravo čudo treba da se desi i da ne bude izabran. I vi se sad nasli da ga pitate kako ce raditi, bas objektivno.
komedija
Nemas ti pojma. Menadzerski lobij ne zeli Amara i zato se rasteze. Nece li parama ubijediti izvrsni odbor da glasa za nedokazanog trener iz inostrsnstva. Da je Bilic kandidat onda bih rekao da a ovako mrs u Hrvatsku i uci se.
ratip irats
Jesu li i raniji selektori bili menadzerski? Ili su oni bili patriote, a nisu znali... Eto Amar fin, sam se bori za mjesto selektora.... Nisam ni ja za Zutog, ali i njemu je ttrebalo dati sansu da rekne koju.
komedija
Nek govori u Hrvatskoj i Srbiji. Menadzerski lobij nam gura nedokazanog trenera iz Hrvatske. Sto to nas nijedan trener nije bio nikad kandidat za klupu Hrvatske. Samo mi pametni a drugi ludi. Trebaju nam i ekonome iz Hrvatske i Srbije dovesti. Mabijem ih na kurac lopovski.
bsk
najbolji i najiskreniji komentar o bh fudbalu svih vremena
Jadnimi
Ponovo se kvazinovinar, igra advokata babinom sinu. Individua koja je pljuvala po ovoj zemlji se našla da brani interese reprezentacije naše domovine. Sve nas koje nije uuspio ubijediti da prihvatimo njegovo plaćeno mišljenje etiketira, ćuj MRZITELJI. Ako su kvazinovinara vaspitali da mrzi, druge nisu. Jadno i smiješno......
prsatidado
Jes vam čovjek nabio komplekse
macak_
Ovaj reklamni intervju je trebao da ga pogura, ali taman se svima pokazalo koliki je to kloc pa nikom nece biti zao ako Zutog izaberu. Jadna nasa reprezentacija s ovim ako prodje.
komedija
Samo Osim za selektora. Jebalo vas govno iz susjedstva.
komedija
Da valja trenirao bi Hrvatsku. Eto lud Mamic pa doveo tamo nek8g iz Emirata. Kad Bosanac bude samo kandidat za klupu Udruzenog zlocinackog poduhvata onda moze i Robi kod nas sa dva pomocnika. Sta smo mi, zemlja Dembelija i nista ne znamo pa nsm treba treber kojeg su azerbejdzanci otjerali.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.