Eto'o se zahvalio slavnom treneru: Porodica mi nije gladna
Foto: EPA

Napravio je veliku karijeru

Eto'o se zahvalio slavnom treneru: Porodica mi nije gladna

Među brojnim zvijezdama na 11. Internacionalnoj fudbalskoj konferenciji našao se i Samuel Eto'o. 

Kamerunac se u Dubaiju uhvatio mikrofona i prisjetio svojih početaka, a među trenerima koji su mu dali 'hljeb u ruke' izdvojio je Fabija Capella koji mu je 1997. godine omogućio da potpiše profesionalni ugovor sa Realom.

"Želim nešto poručiti Capellu koji je ovdje. Nisam dobio priliku reći mu to lično, pa ću ovako javno. Gospodine Capello, zahvaljujući vama moja porodica ima šta jesti. Postao sam igrač zahvaljujući vama", izjavio je sadašnji napadač Antalyaspora. 

Eto'o u Real Madridu, ipak, nije dobio pravu šansu i u pravog napadača je izrastao tek kada je prešao u Mallorcu, a onda ga je 2004. godine kupila Barcelona. Ostalo pripada historiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti