Capello objasnio kako je unaprijedio Ibrahimovića

Zlatan može zahvaliti Capellu

Capello objasnio kako je unaprijedio Ibrahimovića

Italijanski trener Fabio Capello imao je tokom karijere čast voditi mnogo velikih zvijezda.

Jedan od njih bio je i Zlatan Ibrahimović koji je 2004. godine iz Ajaxa stigao u Juventus, a tadašnji trener Stare dame bio je upravo Fabio Capello.

Capello je poručio da Zlatan nije bio mnogo efikasan u to vrijeme, ali da je nakon njegovih savjeta postao mnogo bolji napadač.

"Vidio sam Ibrahimovića prvi put kada sam bio trener Rome i primjetio sam da ima sjajnu tehniku. Želio sam da ga angažujem dok sam bio na klupi Rome, ali u to vrijeme imali smo mnogo sjajnih napadača poput Tottija, Batistute, Montelle i Cassana, tako da ga nismo doveli", započeo je Capello pa nastavio:

"Kada sam otišao u Juventus, tražio sam od kluba da ga dovedemo. Nikada nisam vidio fudbalera sa takvim fizičkim predispozicijama i tehnikom. Nakon što je proveo mjesec dana u Juventusu, primjetio sam da ne šutira loptu na najbolji način te da je loš u zraku. On je veoma ponosan momak i radio je naporno svaki dan kako bi poboljšao svoju igru. Ostajao je nakon treninga kako bi dodatno vježbao. U to vrijeme, golovi nisu bili u njegovom DNA, više se zabavljao asistirajući. Ipak, poslušao je moj savjet da postane odlučniji pred golom protivnika i pretvorio se u pravog ubicu".

Podsjetimo da su i Zlatan i Capello u Juventusu proveli dvije godine prije nego što je ova ekipa izbačena u Seriju B. Ibrahimović je kasnije prešao u Inter, a Capello je preuzeo Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi