Eto'o: Transferom sam želio ohrabriti afričku omladinu

Zarađuje 20 miliona eura godišnje

Eto'o: Transferom sam želio ohrabriti afričku omladinu

A. Haznadarević

Bivša zvijezda Barcelone i Intera Samuel Eto'o je nakon prošlogodišnjeg transfera u redove ruskog Anžia postao jedan od najplaćenijih fudbalera na svijetu, a to je uradio kako kaže da bi inspirisao afričku omladinu.

Nakon dolaska u Anži, Eto'o godišnje zarađuje 20 miliona eura, a prelazak iz Intera u Anži je po mišljenju mnogih potpomogla sama želja Kamerunca za novcem. Međutim ovaj tredesetjednogodišnjak istiće da je sa tim potezom samo htio pokazati afričkoj omladini da mogu biti najtraženiji i najplaćeniji sportisti na svijetu.

"Dolaskom u ovaj dio svijeta htio sam pokazati koliko sam tražen. Htio sam pokazati da i afrički nogometaši mogu itekako biti na cijeni i biti među najplaćenijma na planeti"

Želio bi da više fudbalera iz Afrike učestvuje u evropskim takmičenjima i spreman je pomoći i na druge načine, jer je svjestan kakvo je finansijsko stanje na "crnom" kontinetu i da je to nekima jedini način da steknu normalne uslove života.

"Došao sam u ovaj klub kako bih im pomogao u njihovom razvoju i nastojanju da igraju u evropskim takmičenjima. To neće doći preko noći, ali radimo na tome".

"Imao sam informacije da mnogi mladi ljudi u Africi nemaju više velike snove i da su zabrinuti za budućnost. Mislim da sam svojim dolaskom u Anzhi poslužio kao inspiracija mnogima od njih", zaključio je bivši kapiten Kamerunske reprezentacije i jedan od najboljih nogometaša porijeklom iz Afrike svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti