Euforija u Zenici nakon pobjede na Pecari: Tražit će se karta više za derbi protiv Sarajeva
Detalj sa utakmice Čelika i Sarajeva na Bilinom polju iz prošle sezone kada je prema zvaničnim informacijama bilo 10.000 gledalaca

Sjajna igra NK Čelik na otvaranju prvenstva

Euforija u Zenici nakon pobjede na Pecari: Tražit će se karta više za derbi protiv Sarajeva · Komentar

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sinoć su u posljednjoj utakmici 1. kola Premijer lige BiH na Pecari rezultatom 0:1 savladali ekipu Širokog Brijega.

Sigurno da mnogi nisu očekivali da Zeničani mogu slaviti na Pecari gdje su dosad samo jednom pobijedili i to prije šest godina identičnim rezultatom 0:1 strijelac je bio Alen Dedić.

Sinoć su izabranici Hasana Ozera odigrali jednu mušku, borbenu utakmicu, taktički veoma dobru, a jednu od nekoliko prilika pred golom Širokog Brijega u mrežu je sproveo ponajbolji pojedinac Ermin Huseinbašić, nakon sjajnog solo prodora i asistencije rezerviste Vladimira Grahovca.

Zeničani su pobjedom na Pecari pokazali da ove sezone mogu da budu u vrhu bh. nogometa, jer su ostavili kostur ekipe iz prošle sezone, te doveli nekoliko iskusnih igrača poput Huseinbašića, i Perišića koji su sinoćnjim debijem u crno-crvenom dresu oduševili sve pristalice kluba s Bilinog polja.

Nemaju mnogo vremena za slavlje Zeničani jer u nedjelju na Bilino polje stiže aktuelni prvak i osvajač Kupa iz prošle sezone, ekipa Sarajeva, koja je u prvom kolu pobijedila tim Zrinjskog. Nema sumnje da će se za utakmicu protiv bordo ekipe tražiti karta više, jer u Zenici je nakon sinoćnje utakmice i velike pobjede nastala prava euforija.

Čelik je ove sezone pripreme počeo na vrijeme, zadržao kostur ekipe, doveo nekoliko provjerenih igrača, prošao kvalitetne pripreme što se svakako vidjelo u drugom poluvremenu utakmice protiv Širokog kada su Zeničani veoma dobro trčali i branili svoj prostor, ali i brzim kontranapadima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu na Bilinom polju lijepa atmosfera i euforija koja će sigurno potrajati do utakmice protiv Sarajeva kada se očekuje da stadion bude ispunjen do posljednjeg mjesta. Pojedini navijači Čelika već se šale na račun ulaznica, da će ih nestati već u roku od dan-dva jer nema izgovora da svi oni kojima je crno-crvena boja u srcu u nedjelju ne dođu na Bilino polje i prisustvuju još jednom spektaklu.

Podsjetimo prošle sezone u duelu između Čelika i Sarajeva koji je igran na Bilinom polju, meč je posmatralo više od 10.000 gledalaca, a rezultat na kraju bio je 0:0. U nedjelju se očekuje još više gledalaca, ali nadamo se i golova, kako bi spektakl bio potpun.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Romario 77
Koje nafuravanje i stvaranje atmosfere , nece biti ni 5 hiljada realno opet X a mozda 2. Lijepo ke prodati karte al nije vise 96/ 97 pa se raja nafura, kvalitet sve losiji al nema veze SARAJEVO JE OPET ŠAMPION
40 1
MSOZ101
Za bordo-bijele booojeee i Saraaajevoooo graaad
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi