Cristiano Ronaldo predvodi najjači tim igrača kojim je ovo zadnji EURO

Zanimljiva ekipa

Cristiano Ronaldo predvodi najjači tim igrača kojim je ovo zadnji EURO

S. Grebović

Sinoćnjom utakmicom između Italije i Turske zvanično je otvoreno 16. prvenstvo Evrope u fudbalu.

Azzurri su ga furioznom pobjedom na rimskom Olimpicu otvrorili pobjedom 3:0. Golove su postigli Immobile, Insigne i Demiral koji je postigao autogol.

Nema sumnje da nas do kraja očekuje veliki broj zanimljivih utakmica s obzirom da će na turniru igrati najveće zvijezde najjačih reprezentacija Starog kontinenta.

Mnogim od njih ovo će biti posljednji EURO, s obzirom da su u poznim igračkim godinama. Britanski The Sun donosi najjači tim fudbalera kojim će ovo biti zadnji turnir.

Na gol su postavili čuvara mreže reprezentacije Ukrajine Pyatova. Stoperski tandem čine Šveđanin Granquist i vremešni Pepe iz Portugala. Pekarik je mjesto zauzeo na desnom, a Chiellini na lijevom beku.

U formaciji 4-3-3 sredinu terena drže Sparv, Larsson i kapiten Vatrenih Luka Modrić, dok su u napadu Mertens, Pandev i Cristiano Ronaldo koji je bez sumnje prva zvijezda ovog 'tima'.

Najstariji igrač na ovom EURU je nizozemski golman Maarten Stekelenburg, koji ima 38 godina. Najviše nastupa za reprezentaciju od svih učesnika ovog EURA sakupio je Cristiano Ronaldo (174), a Modrić je odmah iza njega sa 138.

Drugi dan prvenstva Evrope donosi nam tri duela. U terminu od 15 sati sastaju se Vels i Švicarska, dok će tri sata kasnije u skandinavskom derbiju snage odmjeriti Finska i Danska.

Od 21 sat Rusija će u St. Petesburgu ugostiti moćnu Belgiju.

Top Komentari

makelele
Sljedeci euro je za 3 godine, dakle 2024. Ne vidim razlog zasto Ronaldo i sa 40 ne bi mogao igrati za portugal na tom euru. Kad moze Ibrahimovic, moci ce i Ronaldo. Ioak je Ronaldo jos barem 1 level iznad Ibrahimovica sto se fizicke spreme tiče.
8 0
Mahatma.Barbie
Potcjenjujete Ronalda kao primjer svima kakav sportista treba biti. Kakav je manijak kad je trening i fizička sprema u pitanju, kao i glad za takmičenjem na najvećem nivou ne bi me čudilo da zaigra i na SP 2026. u SAD-u, Meksiku i Kanadi.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi