Superkompjuter predvidio osvajača EURO-a

Koliko je to realno?

Superkompjuter predvidio osvajača EURO-a

S. Grebović

Iza nas je vrlo zanimljiva grupna faza Evropskog prvenstva u fudbalu, a sasvim sigurno da ništa manje uzbuđenja neće biti i u nokaut fazi.

Osmina finala prvenstva Evrope donosi nam neke vrlo zanimljive parove.

Sastaju se: Vels-Danska, Italija-Austrija, Nizozemska-Češka, Belgija-Portugal, Hrvatska-Španija, Francuska-Švicarska, Engleska-Njemačka i Švedska-Ukrajina.

Izdvajaju se derbiji Belgije i Portugala, kao i Engleza i Nijemaca, no ni u drugim duelima uzbuđenja neće nedostajati.

Naučnici su se poslužili vještačkom inteligencijom, odnosno superkompjuterom koji nerijetko prognozira ishode mnogih sportskih događaja i to sa velikim procentom tačnosti.

Superkompjuter je rekao svoje, dalje prolaze: Italija, Belgija, Francuska, Španija, Švedska, Engleska, Nizozemska i Danska.

Dalje, u četvrtfinalu bi igrali Italija-Belgija, Francuska-Španija, Švedska-Engleska i Nizozemska i Danska. Robot je predvidio da dalje prolaze Italija, Francuska, Engleska i Nizozemska.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Polufinale bi, po njegovoj procjeni, trebalo donijeti duele Italija i Francsuke nakon čega će se radovati Trikolori, te Engleske i Nizozemske, gdje će Gordi Albion izaći kao pobjednik.

U velikom finalu Francuzi će podići pehar namjenjen najboljem timu Evrope, a koliko će se ova prognoza obistiniti ostaje da se vidi.

Top Komentari

JuventinoBK
Joj jes mi muka od ovih debilnih "Superkompjutera"
7 1
realno_govoreci
E cuj Englezi u finalu ,hahhahah
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi