UEFA donijela odluku: Na EP u Njemačkoj gledat ćemo manje igrača nego prije tri godine

Očekivana odluka

UEFA donijela odluku: Na EP u Njemačkoj gledat ćemo manje igrača nego prije tri godine

Eldar Ganibegović

Naredno Evropsko prvenstvo u fudbalu igra se 2024. godine u Njemačkoj, a već je poznata jedna novina u odnosu na prethodno.

Osim što je broj zemalja domaćina smanjen s 13 na jednu, UEFA je donijela još jednu odluku kada je u pitanju naredno Evropsko prvenstvo.

Naime, za razliku od prethodnog EURO-a reprezentacije učesnice neće moći registrovati 26 igrača.

Ovoga puta broj će biti smanjen na 23, kako je bio slučaj i s prethodnih prvenstvima prije posljednjeg održanog 2021. godine.

Jasno, razlog da se za prošlo izdanje poveća broj na 26 bila je pandemija koronavirusa, a kako je ona prošla, broj prijavljenih igrača vraća se na staro.

Oglasi

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo je trebao biti održano 2020. godine, no odloženo je za godinu dana kasnije zbog pandemije. Titulu je osvojila Italija.

Nadamo se da će u Njemačkoj biti prijavljena i 23 igrača Bosne i Hercegovine, te da će naša reprezentacija po prvi put nastupiti na smotri najboljih evropskih selekcija.

Porazom od 5:0 protiv Portugala koji je ujedno i najteži u historiji, izgubili smo šanse za direktan plasman, no ostaje nam baraž u martu 2024. godine osiguran zahvaljujući osvajanjem grupe B divizije Lige nacija pod vodstvom Ivayla Peteva.

Evropsko prvenstvo 2024. godine biti će održano od 14. juna do 14. jula. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti