Polufinale baraža je sigurno na Bilinom polju: Trenutni rival BiH je iz kategorije "Zar opet oni?"

Nakon oktobarskih mečeva kvalifikacija

Polufinale baraža je sigurno na Bilinom polju: Trenutni rival BiH je iz kategorije "Zar opet oni?"

Admin Čaušević

Odigrana je većina utakmica oktobarskih kvalifikacija. Nakon pobjede nad Lihtenštajnom te poraza od Portugala za BiH se ništa nije promijenilo te će izabranici Save Miloševića u martu igrati baraž. 

Učesnici baraža se mijenjaju iz runde u rundu, a nakon oktobarskih mečeva kvalifikacija Bosna i Hercegovina će prema svemu sudeći igrati protiv starog znanca.

Ukoliko ne bude promjena u novembru polufinali meč baraža reprezentativci BiH će igrati protiv Finske, selekcije koja spada u kategoriju "Zar opet oni?" pošto smo sa Skandinavcima posljednjih godina igrali nekoliko puta.

U šest takmičarskih mečeva omjer sa Fincima je izjednačen. Obje selekcije imaju po dvije pobjede uz dva remija. Posljednji put smo igrali Ligi nacija kada je na Bilinom polju u dramatičnom meču bilo 3:2.

Upravo će Bilino polje biti i domaćin polufinala. Bosna i Hercegovina kao jedna od najbolje dvije selekcije Lige B ima zagarantovano domaćinstvo u polufinalu, a teško je vjerovati da će Savez izabrati neki drugi stadion pored zeničkog hrama fudbala.

Oglasi

Aktuelna projekcija polufinalnih mečeva Lige B je takva da prvo polufinale čine Bosna i Hercegovina - Finska, a drugo Izrael - Island. Dakle, riječ je o protivnicma koji su definitivno po mjeri bez obzira što naš nacionalni tim nije u bajnoj formi.

Učesnici polufinala se svakako mogu promijeniti pošto Izrael zbog oružanog sukoba sa Palestinicma nije odigrao niti jedan meč u oktobru te još uvijek ima šanse za direktan plasman.

Polufinalni mečevi će se igrati 21. marta, a finale 26. marta. Domaćin finalnog meča će biti određen žrijebom koji je na programu 23. novembra.

Kada su u pitanju staze play-offa u Ligi A, potencijalni parovi nakon oktobarskog prozora izgledaju ovako Hrvatska - Estonija te Italija - Poljska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U Ligi C je za sada sigurna reprezentacije Gruzije koja bi igrala protiv Luksemburga, dok drugi par prema trenutnom stanju stvari čine Grčka - Kazahstan.

Do sada se na Euro osim domaćina Njemačke plasiralo još sedam selekcija: Belgija, Francuska, Portugal, Španija, Škotska, Turska, Austrije i Engleska.

Top Komentari

Zulfikar
Ukinuti savez i kompletnu infrastrukturu rasprodati a zatim investirati u nesto produktivno kao npr., namjensku industriju.
2 0
Culer
Gledaj majmuna novinara što loži raju. Jesi ti uopšte gledao tekme? Oni se ne mogu sastaviti s loptom, a priča se o šansama i baražu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi