Njemačka je prošla, ali u četvrtfinalu bi mogao da je sačeka pakao i repriza finala iz 2008. godine

Španija ili Gruzija

Njemačka je prošla, ali u četvrtfinalu bi mogao da je sačeka pakao i repriza finala iz 2008. godine

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Njemačke izborila je četvrtfinale Evropskog prvenstva na svom tlu. Sutra će saznati protivnika, a mogao bi biti zaista paklen. 

Drugi četvrtfinalista Evropskog prvenstva je domaća selekcija Njemačka. Izabranici Juliana Nagelsmanna večeras su u Dortmundu slavili protiv Danske s 2:0 i prošli među osam najboljih selekcija Evrope.

Poslije prvog poluvremena u kojem smo vidjeli poništen gol Schlotterbecka, prekid zbog nevremena i mnoštvo šansi, golove smo vidjeli u drugom dijelu.

Drugo poluvrijeme otvoreno je kao i prvo, poništenim golom. Joachim Andersen je pogodio, ali Danci se nisu dugo radovali jer je gol poništen zbog ofsajda.

Samo dvije minute kasnije Joachim Andersen je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, dosuđen je penal za Njemačku koji je uz dosta sreće za 1:0 iskoristio Kai Havertz.

Manuel Neuer u 66. minuti odlično brani udarac koji je uputio Rasmus Hojlund, da bi dvije minute kasnije stigla kazna.

Oglasi

Nico Schlotterbeck je iz zadnje linije poslao loptu, Jamal Musiala se ispalio brzinom vjetra i pogodio mrežu Danaca.

Sačuvali su Nijemci do kraja stečeno vodstvo i plasirali se u četvrtfinale gdje će u Stuttgartu 5. jula igrati protiv Španije ili Gruzije.

Sutra će Njemačka saznati protivnika u četvrtfinalu takmičenja, s obzirom na to da se sutra od 21:00 u Kolnu sastaju Španija i Gruzija.

Na turniru je do sada Španija možda i najviše pokazala upisavši tri pobjede u grupi smrti zajedno sa selekcijama Hrvatske, Italije i Albanije.

Crvena furija je veliki favorit protiv Gruzije koja je iznenađujuće prošla u osminu finala u grupi pored Portugala, Turske i Češke.

Oglasi

Ne treba podcijeniti ni ovu kavkasku selekciju, no realnije za očekivati je da u četvrtfinalu gledamo sraz dva evropska giganta, Njemačke i Španije.

Bila bi to repriza finala Evropskog prvenstva iz 2008. godine kada je Španija osvojila titulu prvaka Evrope.

Podsjetimo, ranije danas Švicarska je rezultatom 2:0 bila bolja od Italija i prošla među osam najboljih selekcija Evrope.

Švicarci će u četvrtfinalu za protivnika imati pobjednika duela Engleske i Slovačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi