Julian Nagelsmann objavio spisak reprezentacije Njemačke, na njemu nema dvije velike zvijezde

Hummels i Goretzka nisu dobili pozive

Julian Nagelsmann objavio spisak reprezentacije Njemačke, na njemu nema dvije velike zvijezde

Eldar Ganibegović

Za manje od mjesec dana počinje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Julian Nagelsmann, selektor reprezentacije domaćina, objavio je spisak igrača na koje će računati.

Od 14. juna do 14. jula igrat će se Evropsko prvenstvo u fudbalu. Zemlja domaćin je Njemačka koja će biti i jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja.

Selektor Njemačke, Julian Nagelsmann, objavio je spisak igrača s kojeg će otpasti još najmanje jedno ime:

Golmani: Oliver Baumann, Manuel Neuer, Alexander Nubel, Marc-Andre ter Stegen

Odbrana: Waldemar Anton, Benjamin Henrichs, Joshua Kimmich, Rubin Koch, Maximilian Mittelstadt, David Raum, Antonio Rudiger, Nico Schlotterbeck, Jonathan Tah

Vezni red: Robert Andrich, Chris Fuhrich, Pascal GroB, Ilkay Gundogan, Toni Kroos, Jamal Musiala, Aleksandar Pavlović, Leroy Sane, Florian Wirtz

Oglasi

Napad: Maximilian Beier, Niclas Fullkrug, Kai Havertz, Thomas Muller, Deniz Undav

Kako je SportSport ranije danas prenio, na spisku nema velikih zvijezda njemačkog fudbala, Matsa Hummelsa i Leona Goretzke, te je Julian Nagelsmann o njihovom izostavljanju govorio u javnosti.

"Dugo sam razgovarao s Hummelskom i s Goretzkom. Vrlo su razočarani jer nisu na spisku. Pokušao sam objasniti zašto nisu tu, razumljivo je da su tužni", rekao je selektor Njemačke.

Podsjetimo, Njemačka i Škotska će 14. juna od 21:00 na Allianz Areni u Minhenu otvoriti Evropsko prvenstvo.

Elf je u grupi još s Mađarskom s kojom će se sastati 19. juna, dok četiri dana kasnije nastup u grupnoj fazi završava utakmicom protiv Švicarske.

Prije nastupa na Evropskom prvenstvu, 3. juna će igrati prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine, a četiri dana kasnije i protiv Grčke što će im biti svojevrsna generalka pred EURO.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Zato ispadaju u grupj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi