EURO u fudbalu bi se mogao održati u samo jednoj državi

Zbog koronavirusa

EURO u fudbalu bi se mogao održati u samo jednoj državi

H. Zilić

EURO 2021 godine mogao bi se igrati u jednoj državi. Vijest koja je prije par minuta plasirana u svjetskim medijima.

Karl-Heinz Rummenigge je izjavio je da se ozbiljno razamtra opcija da se odloženi EURO 2020 naredno ljeto održi u samo jednoj državi, a ne 12 kao što je to najavljeno.

"Znam da predsjednik Čeferin ozbiljno razmišlja o ovoj ideji. Treba paziti na svaki detalj, posebno higijenske protokole kada je u pitanju organizacija EURO-a. Lakše bi sve bilo organizovati u jednoj državi. Odluka o održavanju u 12 država donešena je prije pandemije koronavirusa radi promocije fudbala u cijeloj Evropi, ali sada je situacija u cijelom svijetu drugačija i zbog situacije izazvane koronavirusom, moramo se prilagoditi na mnoge stvari", rekao je Rummenige.


Novi termin EURO-a je od 11. juna do 11. jula ove godine, a ako bi se EURO održao u jednoj državi glavni kandidat za organizaciju bila bi Njemačka, koja već ima spremnu kompletnu infrastrukturu i prateće sadržaje potrebne za organizaciju jednog ovakvog događaja. U opciji je i Rusija, koja je bila domaćin posljednjeg Mundijala 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi