Rim i Glasgow "vise" uz Bilbao

Upitna organizacija Eura

Rim i Glasgow "vise" uz Bilbao

A. Čaušević

Evropsko prvenstvo će se održati od 11. juna do 11. jula 2021, ali upitno je da li će to biti u 12 gradova kao što je prvobitno planirano. 

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin je izjavio kako tri grada još uvijek nisu potvrdila organizaciju zbog čega se počelo špekulisati o smanjenju gradova domaćina.

U principu, planiramo ostati na istim mjestima. Sa devet gradova sve je sređeno. Imamo problema sa još tri grada, tako da ćemo nastaviti diskusiju", rekao je Slovenac u intervjuu za beIN Sports.

Prema pisanju francuskih medija gradovi čije domaćinstvo je upitno i gdje organizacija utakmica visi u zraku su Bilbao, Glasgow i Rim.

Za Bilbao je od ranije poznato da ne može garantovati odigravanje utakmica, a španskom gradu su se priključili italijanska prijestolnica gdje se treba odigrati i premijerni meč te najveći grad Škotske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Trenutno su "sigurni": Amsterdam, Baku, Budimpešta, Bukurešt, Dublin, London, Minhen, St. Petersburg i Kopenhagen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti