Igrači iz Serije A dominirali na EURO-u, odličnim podatkom se može pohvaliti i HNL
FOTO: EPA

Premiership i Bundesliga u TOP 3

Igrači iz Serije A dominirali na EURO-u, odličnim podatkom se može pohvaliti i HNL

Haris Zilić

Finalnim duelom između Italije i Engleske večeras će biti spuštena zavjesa na ovogodišnje izdanje EURO-a.

Gledali smo zanimljiv fudbal, bilo je nekoliko iznenađenja, dobrih poteza, golova, a posebno će ostati upamćen Seriji A.

Naime, italijanska Seria A na EURO-u ove godine ima najviše strijelaca, tačnije igrači koji igraju u Seriji A bili su najefikasniji sa sa 36 golova, a iza njih sa 29 golova su igrači koji igraju u Premiershipu, a te brojke bi mogle biti i veće obzirom da večeras u finalu igraju pomenute selekcije Italije i Engleske, čije kosture čine igrači iz Serije A i Premiershipa.

Fudbaleri iz Bundeslige su dali 28 golova, a ako bi Sancho večeras zabio za Engleze mogli bi bundesligaši na drugu poziciju.

Interesantno igrači iz španske La Lige postigli su samo devet golova, a iz francuske Ligue 1 sedam pogodaka.

Zanimljiv je podatak da je i HNL imao igrače među strijelcima, a postigli su dva gola kao i igrači iz nizozemske Eredivise i belgijske Jupiler lige.

Brojke koje svakako daju još jednu zanimljivu sliku ovogodišnjem EURO-u

Top Komentari

JuventinoBK
Serie a ljubav najveća!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi