Bh. juniori remizirali sa Azerbejdžanom
FOTO: NFSBiH

Otvoren novi ciklus kvalifikacija

Bh. juniori remizirali sa Azerbejdžanom

Haris Zilić

Fudbalska juniorska U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je novi kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo naredne godine.

U prvom susretu kvalifikacione grupe 11 naši juniori remizirali su sa Azerbejdžanom rezultatom 0:0, iako smo prije meča bili favoriti.

Kvalifikacioni turnir se igra u Luksemburškom mjestu Esch-sur-Alzette.

Izabranici Dubravka Orlovića imali su u današnjem duelublagu terensku inicijativu i više pokušaja da ugroze protivnički gol, ali se mreže nisu tresle.

Sigurno ostaje žal za tri veoma bitna boda na startu kvalifikacija.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Arman Šutković, Senad Mustafić, Savo Šušić, Nidal Čelik, Marsel Zrnić, Muamer Hamzić, Niko Kovač, David Čamber, Hamza Ljukovac (88. Marko Kozina), Amar Zahirović (90+5. Petar Samardžija), Stefan Marčetić (73. Muhamed Bejdić).

U drugom susretu grupe danas će se sastati Nizozemska i Luksemburg.

Bosna i Hercegovina će svoj drugi meč na turniru odigrati protiv Luksemburga 18. novembra u 16:00 sati i tu ćše tri boda biti imeprativ ako želimo u elitnu rundu kvalifikacija.

Top Komentari

mirza24
Lgano propadamo A selekcija gubi 5-0 a sad i ove U 21 - 19 - 17 tonu sa ovim anonimusima trenerima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi