Istakao se u dva meča protiv Crne Gore: Bejdić stekao zvanično pravo nastupa za BiH

Sve je završeno

Istakao se u dva meča protiv Crne Gore: Bejdić stekao zvanično pravo nastupa za BiH

Samir Mlaćo

Juniorska reprezentacija naše zemlje sada je i zvanično dobila veliko pojačanje.

Radi se o 18-godišnjem Muhammedu Bejdiću koji je već nastupao za našu juniorsku selekciju, ali samo na prijateljskim utakmicama.

Bilo je to dovoljno da pokaže potencijal i upisao je četiri nastupa.

Protiv Crne Gore je upisao i dva pogotka, te itekako zadovoljni naš stručni štab, a sada je dobio i bh. pasoš te će priliku imati za igru i u kvalifikacijama, odnosno zvaničnim utakmicama.

Bejdić je rođen u Njemačkoj 2005. godine, a da je sve završeno potvrdio je za SportSport.ba Damir Osmanković koji zastupa mladog nogometaša.

Osmanković je bivši nogometaš Željezničara, Veleža, Slavije, Olimpika..., te vjeruje da će Bejdić biti kvalitet za A reprezentaciju naše zemlje.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Bejdić je član njemačkog Kassela, a u jednom ranijem razgovoru za SportSport.ba kazao je da mu je cilj dres A reprezentacije naše zemlje, kao i da uskoro zaigrati u Prvoj ili Drugoj Bundesligi.

Bilo kako bilo, sa Bejdićem naša juniorska reprezentacija je sigurno dobila kvalitet više.

Naša juniorska reprezentacija odigrala je prije par dana prijateljski meč protiv selekcije Mađarske i slavila 1:0.

Jedini pogodak postigao je Stefan Marčetić već u 18. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi