Juniori BiH na kampu u Međugorju: Cilj je proći prvi kvalifikacijski krug
Foto & video: K. Dedić

Orlović i Marčetić govorili za naš portal

Juniori BiH na kampu u Međugorju: Cilj je proći prvi kvalifikacijski krug

Adnan Beganović

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na petodnevnom kampu u Međugorju gdje se priprema za prvi krug kvalifikacija za EURO. Tim povodom posjetio ih je naš reporter, a za SportSport.ba govorili su selektor Dubravko Orlović i napadač Stefan Marčetić.

Selektor želi da vidi čime raspolaže pred kvalifikacioni turnir u Luksemburgu. U uvodu je rekao:

"Posljednje okupljanje prije kvalifikacijskih obaveza koje nas čekaju u Luksemburgu. Zvali smo ove momke na koje računamo u kvalifikacijama, malo veći broj, pa ćemo vidjeti. Poslužit će nam da kreiramo spisak za kvalifikacije, da napravimo par taktičkih treninga, da se što bolje pripremimo za te stvari koje nas očekuju u Luksemburgu i te tri utakmice koje su jako bitne."

Protivnici naše selekcije biti će domaćin Luksemburg, te Nizozemska i Azerbejdžan. Dvije najbolje selekcije iz grupe izborit će elitni krug kvalifikacija. 

  • "Očigledno je da je Nizozemska favorit, a ostale tri reprezentacije će se boriti za mjesto koje će ići u taj dodatni krug kvalifikacija. Ne trebam vam govoriti da je ovaj sistem kvalifikacija za U-19 reprezentacije najgori jer osam reprezentacija ide direktno na Evropsko prvenstvo, ali naš cilj je proći prvi kvalifikacijski krug gdje bismo ušli u 16 najboljih reprezentacija u drugom krugu.

Čeka nas Azerbejdžan, čeka nas Luksemburg, reprezentacije koje ljudima sa strane na papiru ne izgledaju posebno atraktivno, ali to su reprezentacije koje imaju kvalitetu i koje će se ravnopravno s nama boriti za drugo mjesto.

Nama je cilj da se pripremimo, da skautiramo i da s te dvije reprezentacije probamo odigrati najbolje što je moguće i izboriti to drugo mjesto što nas vodi dalje.

Naravno, uz dobar skauting i pripremu na ovom kampu i na treninzima, biti što bolji, odabrati momke koji će biti najbolji, u najboljoj formi, koji igraju u klubovima i koji su u najboljoj formi da odgovore na ono što nas čeka", istakao je Orlović.

Cilj da se prođe dalje ima i mladi napadač Borca i naše reprezentacije, Stefan Marčetić. On je istakao:

"Došli smo ovdje juče, okupili smo se u Međugorju. Ovdje smo pet dana i pripremamo se za kvalifikacije. Pripremanje ide dobro. Treninzi, radimo naporno, ali nadamo se da ćemo doći do cilja. Cilj nam je da prođemo, mislim da imamo dobre šanse, dat ćemo sve od sebe i mislim da možemo proći."

Rado bismo vam ovdje ostavili i spisak igrača koji su pozvani na kamp, ali na sajtu N/FSBiH on uopšte nije objavljen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi