Mladi Englezi u finalu Evropskog prvenstva
FOTO: Guiliverimage

U polufinalu bolji od Izraela

Mladi Englezi u finalu Evropskog prvenstva

Haris Zilić

Odigrana je prva polufinalne utakmica EURO-a U21. Prvi finalista prvenstva koje se igra Rumuniji i Gruziji je selekcija Engleske.

Englezi su u polufinalu sa 3:0 savladali hit prvenstva selekciju Izraela. Duel je odigran u gruzijskom Batumiju na Adjarabet Areni.

Engleska je otvorila ofanzivno susret i veliku priliku imala u 17. minuti. Dosuđen je penal, ali nije ga realizovao Gibbs-White, ostalo je 0:0.

U 28. minuti prijeti Izrael. Jaber je bio u prilici, šutirao je glavom, ali odbrana Engleske blokira njeogv udarac. Engleska prijeti preko Pamera u 35. minuti bez promjene rezultata.

Ipak na odmor Engleska odlazi sa 1:0. Gibbs-White se iskupio za promašeni penal i u 42. minuti pogodio za 1:0.

U nastavku prvi prijete Englezi, Gordon je bio u sjajnom prodoru, namjestio se na udarac koji blokira odbrana Izraela. U 57. minuti i Gomes je oprobao udarac, ostalo je 1:0.

Oglasi

U 65. minuti novo slavlje Engleza. Ovaj put je Palmer bio precizan za 2:0 i u tim trenucima Engleska je na neki način prelomila susret.

Do kraja utakmice još nekoliko prilika pred golom Izraela, ali i sa druge strane Izraelci se nisu predavali, ali to su većinom bile duge lopte i pokušaji nakon prekida.

U 90. minuti još jedan pogodak, a za konačnih 3:0 pogodio je Archer i tako Englezi idu u brobu za kontinentalnu titulu.

Sa druge strane Izraelci sigurno ne mogu biti nezadovoljni jer vjerovatno ni oni najoptimističniji navijači u Izraelu nisu sanjali da će njihovi puleni doći do polufinala EURO-a U21.

U drugom polufinalu večeras od 21 sat sastaju se Španija i Ukrajina, a taj duel se igra na stadionu Steaue u Bukureštu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi