Guliashvili i Gruzija saznali protivnika u četvrtfinalu EURO-a i mogu biti zadovoljni

Polufinale je realna mogućnost

Guliashvili i Gruzija saznali protivnika u četvrtfinalu EURO-a i mogu biti zadovoljni

Eldar Ganibegović

U toku je Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine na kojem nastupa i jedno ime iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, te je sa svojom reprezentacijom saznao protivnika u četvrtfinalu takmičenja.

Dok je FK Sarajevo na pripremama u Sloveniji, fudbaler ovog tima Giorgi Guliashvili nalazi se s Gruzijom na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine.

Njegova selekcija napravila je sjajan rezultat osvojivši grupu A s pet bodova ispred Portugala, Nizozemske i Belgije, a jedan od junaka bio je upravo fudbaler Sarajeva. 

Danas su on i Gruzija saznali rivala u četvrtfinalu nakon što su odigrane utakmice trećeg kola u grupi C, a to će biti Izrael.

Reprezentacija ove zemlje je s 1:0 bila bolja od Češke i plasirala se među osam najboljih, a gol odluke je postigao Gandelman u 82. minuti utakmice.

Oglasi

Dojam je da je Gruzija dobila i najboljeg protivnika u četvrtinalu, te je polufinale za ovu selekciju i fudbalera Sarajeva realna mogćnost.

Ako se plasira u polufinale, Gruzija će igrati protiv boljeg iz duela Engleske i Portugala. Gruzijski i Izraelci će na teren prvog, a Englezi i Portugalci drugog jula. 

Što se tiče preostala dva polufinala, Španija i Ukrajina čekaju rivale, a saznat će ih nakon što se odigraju večerašnje utakmice između Italije i Norveške, te Švicarske i Francuske. 

Kada je Guliashvili u pitanju, očito mu sjajno ide u mlađim selekcijama kada je golgeterski učinak u pitanju, dok još uvjiek čeka na prvi gol u dresu tima s Koševa. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Koliko ostali klubovi iz nase lige imaju predstavnika na EP?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi