Puado i produžeci kobni za Vatrene

EURO U21

Puado i produžeci kobni za Vatrene

H. Zilić

Španija je drugi polufinalista EURO-a U-21.

Nakon produžetaka bili su bolji od Hrvatske sa 2:1. Regularni dio završen je 1:1.

Poveli su Španci sa 1:0 golom Puaada u 66. minuti na asistenciju Gila, a produžetke Hrvatskoj donosi Ivanušec golom iz penala u trećoj minuti sudijske nadoknade.

U prdoužecima Puado je ponovo bio koban za Hrvatsku i zatresao je mrežu Šempera u 110. minuti za 2:1 i ispostavit će se plasman Španaca u polufinale, gdje su se pridružili Nizozemcima, koji su večeras sa 2:1 eliminisali vršnjake iz Francuske.

U preostalim četvrtfinalnim duelima večeras se sastaju Danska - Njemačka te Portugal - Italija.

Top Komentari

Sierra_Leone1946
Bravo Španija
5 6
Husrefbeg22
Hrvati uvijek postizu golove na kraju utakmice i nezasluzeno doguraju do visih stepenica. Ovaj su put zasluzeno pali od boljeg tima spanije.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi